fbpx
Magyar Hang hetilapok

Átnevezik a Magyar Hang online-t Hang.hu-ra, neten erősít a stáb

Mivel két és fél éven át hiába küzdöttek a magyarhang.hu címért, végül a hang.hu címet megszerezve vált nevet a hetilap online kiadása, bár a régi elérhetőség, a magyarhang.org is megmarad. Az oldal bejelentette: meg akarja erősíteni online tartalomszolgáltatását.

A magyarhang.org címen jelentette be György Zsombor, a Magyar Hang alapító-főszerkesztője, hogy ezentúl elsődlegesen a rövid és egyszerűbb hang.hu internetes címre váltanak.

„Körülbelül két és fél évet küzdöttünk azért, hogy a hetilap nevét a lehető legteljesebben tükröző és hazai »felségjelzésű« portálunk lehessen, ám a Magyarhang.hu megszerzése álom maradt. Nem használják semmire, de el/oda sem adják. Így született még 2018 tavaszán a Magyarhang.org cím, ami továbbra is él, de már nem ez az alapértelmezett, vagyis a rendszer idővel elkezdi majd átdobni a felhasználókat az új címre.”

hang.hu
A magyarhang.org ezentúl hang.hu

Hozzátette, nem is a név a lényeg, hanem hogy egyre intenzívebben jelen kívánnak lenni az online térben, a nyomtatott laptól részben eltérő tartalommal, napról napra átfogó és hiteles képet adva a legfontosabb eseményekről, azok hátteréről.

„Nem alapítottunk hírgyárat, nem a mennyiség a fő szempont. S bár ez mostanában furcsán hangzik, nem is a laptársakkal való verseny hajt igazán minket, nekünk a szakmai megbízhatóság mellett továbbra is a közösségépítés a legfontosabb. A marketingesek erről úgy beszélnek, a minőségi olvasó, de ezt a kifejezést ebben a formában nem erőltetjük. Mindenesetre hisszük, hogy a daráláson alapuló, s mindent kattintásban mérő világnak egyszer vége lesz; tudjuk, ez nem csak a szerkesztőségeken, hanem a hirdetőként megjelenő cégek gondolkodásmódján is múlik.”

György Zsombor szerint:

„Mindenki tudja, aki legalább érintőlegesen foglalkozik a valódi hírek világával, hogy a független, kritikus sajtó helyzete mennyire ellehetetlenült, és hogy a valódi újságírást végző műhelyek a hatalom fő ellenségei közé kerültek. Néha úgy tűnik, mintha gyakrabban lennénk mi, újságírók a célkeresztben, mint egyes politikai «riválisok». Ezt kénytelenek vagyunk elfogadni, különben is, ami nem öl meg, az megerősít.”

A főszerkesztő azt is írta, hogy a hetilapként megjelenő Magyar Hang őrzi pozícióit, a klasszikus közéleti hetilapok piacán az eladott példányszám alapján ezüstérmes, „s azon vagyunk, hogy az online világban is mind erőteljesebben legyünk jelen. A középpontban nálunk mindig is az ember, a társadalom áll, küzdünk a hatalmi arrogancia, a korrupció, a leszakadó rétegek megalázása ellen, és az ökológiai fókuszú közgondolkodás terjesztéséért. Nálunk nincs és nem is lehet semmilyen politikai vagy gazdasági szereplőnek beleszólása a működésbe vagy a tartalomba, nincs bulvár, csak tiszta közélet: politika, gazdaság, kultúra, társadalmi ügyek és egy kis sport.”

További médiás hírek találhatók a Media1-en.

A Media1 RSS-csatornájára ITT lehet feliratkozni, míg napi hírlevelére ITT. Facebook-oldalunk ITT található. A Media1 fenntartásához ITT járulhat hozzá tetszőleges összeggel.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások