fbpx
Bálint Gazda, Bálint György

Meghalt Bálint György, Bálint Gazda

100 évesen érte őt a halál.

Ma délután szép csendben elhunyt Bálint György újságíró,  az ország legismertebb és legkedveltebb kertésze, újságíró és volt politikus – derül ki Bálint Gazda Facebook-oldaláról.

Bálint György, Bálint Gazda 1919. július 28-án született Gyöngyösön. Szerteágazó tevékenységei közül külön is említést érdemel, hogy 1972–1981 között a Kerti Kalendárium, 1984–1988 között a Kertbarát Magazin szerkesztője volt. Nevét egy ország ismerte meg az MTV Ablak című műsorában 1991 és 2000 közötti rendszeres szerepléséinek köszönhetően, emellett 1991 és 2000 között főszerkesztője volt az MTV Gazdaképző című műsorának.

1994. június 1-jén belépett a Szabad Demokraták Szövetségébe; tagja lett az országos tanácsnak. 1994–1998 között országgyűlési képviselő volt. 2009-ben azonban kilépett az SZDSZ-ből, majd alapító tagként részt vett a Szabadelvű Polgári Egyesület megalapításában.

Bálint Gazda nevéhez számos agrár témájú szakmai publikáció fűződik, de rendszeresen publikált olyan népszerű magazinokban is mint például a Nők Lapja és a Családi Lap.

Bálint Gazda a MÚOSZ Agrár- és Szövetkezeti Szakosztályának tiszteletbeli elnöke, 2016-tól az Aranytollasok Társaságának elnöke volt, valamint a TIT és a Magyar Borakadémia örökös tagja volt. Tagja volt az Európai Tudományos és Művészeti Akadémiának.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások