Hauk Zoltán, a Rádió 1, a Best FM és Retro Rádió kereskedelmi igazgatója

Új céget alapított Hauk Zoltán, a Rádió 1 volt kulcsfigurája

Kiderült, hol folytatja karrierjét távozása után Hauk Zoltán, a Rádió 1 volt kereskedelmi igazgatója, a Helyi Rádiók Országos Egyesületének (HEROE) elnöke.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Hauk Zoltán lett a helyi médiumok reklámértékesítésével foglalkozó, újonnan alapított Geotarget Kft. ügyvezetője – értesült a Media1.

Az Opten céginformációs szolgáltatás szerint Hauk Zoltán és a felesége, Haukné Bösztöry Edina a tulajdonosa a májusban létrehozott vállalkozásnak, melynek immáron honlapja is van a geotarget.hu címen. Innen tudható, hogy az új kft. helyi médiumok hirdetésértékesítésével foglalkozik.

A Geotarget Kft. honlapja szerint a hirdetők nem feledkezhetnek meg a helyi médiumokban való hirdetésekről, hiszen ezek segítségével a helyi vállalkozók hirdetéseiket jól célozhatják, nem szükséges országos médiumok hirdetési tarifáit kifizetniük, és így hatékonyabban érhetik el a helyi lakosokat.  Magyarországon a hivatalos adatok szerint 3155 település található. 2020-ban több mint 1800 nyomtatott helyi újság, 300 helyi TV, 200 helyi rádió, és 150 helyi honlap működik, ezen felül több ezer közterületi eszköz áll a tartalomszolgáltatók és a hirdetők rendelkezésére.

Hauk Zoltán és több egykori munkatársa idén tavasszal távozott a Rádió 1 hálózatot működtető Radio Plus Kft., illetve a Rádió 1 mellett a Best FM és az országos Retro Rádió reklámidejének értékesítésével foglakozó MediaTime Kft. kereskedelmi igazgatói posztjáról. Távozásukra (úgy tudni, nem egészen önként) nem sokkal azután került sor, hogy a tavaly elhunyt Andy Vajna filmügyi kormánybiztos tulajdonából Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó, a miniszterelnök barátjának közvetlen közelébe került át a Rádió 1 és a Best FM, ahol azóta jelentős személyi változások voltak.

Hauk Zoltán a Rádió 1-től történő távozása ellenére megtarthatta a Helyi Rádiók Országos Egyesületének (HEROE) elnöki tisztségét. Azonban a rádiós érdekvédelmi szerv hosszú ideje nem hallatja a hangját nyilvánosan. A HEROE legutóbbi sajtóközleménye 2018 decemberéből származik, amikor Haukot választották meg a HEROE elnökének. Akkor sem reagáltak, amikor a koronavírus kitörésekor a Media1 kérdést küldött a HEROE-nek arról, hogy mit tesznek a járvány miatt bajba kerülő helyi rádiók helyzetének javítása érdekében.

Hauk Zoltán a most létrehozott kft.-je, illetve a tavasszal lezárult Rádió 1-es korszaka előtt rövid ideig a Sláger FM-nél volt vezérigazgató, azt megelőzően a Juventus Rádiónál dolgozott szintén vezérigazgatóként. Pályája során dolgozott a Rádió Bridge reklámértékesítőjeként, a Westel 900 médiatervezőjeként, a Roxy majd az InfoRádió kereskedelmi igazgatójaként, a Viasat Hungária Zrt.-nél, egy ideig megfordult a Klubrádiónál, illetve már a régi Rádió 1 hálózatnál is kereskedelmi igazgató volt.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en.

Borító: Hauk Zoltán, még a Rádió 1 kereskedelmi igazgatójaként. Fotó: Radio Plus Kft. / Media1-archív

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságának tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

A Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!