fbpx
RTL Híradó

Duplázódott tavaly az RTL Magyarország profitja, az M-RTL Zrt. pénzügyi beszámolójára ugyanakkor a koronavírus miatt még várni kell

Az RTL Magyarország közleményben jelentette be, hogy a koronavírus kapcsán született egyik kormányrendelet biztosította lehetőséggel élve az M-RTL Zrt. 2019-es éves beszámolóját csak később hozza nyilvánosságra, a közleményben emlékeztetnek ugyanakkor az RTL Group Magyarországon jelenlévő cégeinek együttes, 2019-es, már nyilvánosságra hozott eredményeire, ami alapján megduplázódott az RTL Magyarország profitja.

Az RTL Magyarország ma egy közleményben jelentette be, hogy a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében szükséges adózási könnyítésekről szóló 140/2020. (IV. 21.) korm. rendelet 2. § (1) bekezdése alapján a Magyar RTL Televízió Zrt. (M-RTL Zrt.) éves beszámolóját legkésőbb 2020. szeptember 30-án hozza nyilvánosságra.

Ami az RTL Magyarország (ide tartozik az RTL Group valamennyi magyarországi médiaszolgáltatással foglalkozó cége) 2019-es teljesítményét illeti: a vállalatcsoport jelentős nyereséget könyvelhetett el, ugyanis 5,9 százalékos hirdetési árbevétel-növekedés mellett a teljes konszolidált árbevétel a 2018-as évhez képest 6,5 százalékkal 114 millió euróra nőtt.

Összességében az RTL Magyarország profitja (EBITDA) a 2018-as 5 millió euróról a duplájára, 10 millió euróra nőtt tavaly. Az erről szóló, 2020 márciusában publikált beszámoló jelentés (angol nyelven) letölthető az RTL Group weboldaláról, valamint a Media1 az eredményeket magyar nyelven összefoglaló korábbi írása ITT található.

A fentiek megértéséhez nem árt hozzátenni, hogy az RTL Magyarország (RTL Hungary) a tulajdonos, az RTL Group által használt gyűjtőnév, nem tényleges jogi entitás. Az elnevezés alatt minden, az RTL Group Magyarországon jelen lévő magyar nyelvű médiaszolgáltatásaival kapcsolatos üzleti érdekeltségeit – beleértve az M-RTL Zrt.-t is –  értik.

A versenytárs TV2 Média Csoport néhány nappal ezelőtt hozta nyilvánosságra saját tavalyi pénzügyi eredményeit, ami alapján a TV2 Csoport is jelentős növekedést ért el 2019-ben – az erről szóló részletes hírünk ITT található.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Borító: RTL Híradó. fotó: RTL sajtószoba
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások