RTL Híradó

Duplázódott tavaly az RTL Magyarország profitja, az M-RTL Zrt. pénzügyi beszámolójára ugyanakkor a koronavírus miatt még várni kell

Az RTL Magyarország közleményben jelentette be, hogy a koronavírus kapcsán született egyik kormányrendelet biztosította lehetőséggel élve az M-RTL Zrt. 2019-es éves beszámolóját csak később hozza nyilvánosságra, a közleményben emlékeztetnek ugyanakkor az RTL Group Magyarországon jelenlévő cégeinek együttes, 2019-es, már nyilvánosságra hozott eredményeire, ami alapján megduplázódott az RTL Magyarország profitja.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Az RTL Magyarország ma egy közleményben jelentette be, hogy a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében szükséges adózási könnyítésekről szóló 140/2020. (IV. 21.) korm. rendelet 2. § (1) bekezdése alapján a Magyar RTL Televízió Zrt. (M-RTL Zrt.) éves beszámolóját legkésőbb 2020. szeptember 30-án hozza nyilvánosságra.

Ami az RTL Magyarország (ide tartozik az RTL Group valamennyi magyarországi médiaszolgáltatással foglalkozó cége) 2019-es teljesítményét illeti: a vállalatcsoport jelentős nyereséget könyvelhetett el, ugyanis 5,9 százalékos hirdetési árbevétel-növekedés mellett a teljes konszolidált árbevétel a 2018-as évhez képest 6,5 százalékkal 114 millió euróra nőtt.

Összességében az RTL Magyarország profitja (EBITDA) a 2018-as 5 millió euróról a duplájára, 10 millió euróra nőtt tavaly. Az erről szóló, 2020 márciusában publikált beszámoló jelentés (angol nyelven) letölthető az RTL Group weboldaláról, valamint a Media1 az eredményeket magyar nyelven összefoglaló korábbi írása ITT található.

A fentiek megértéséhez nem árt hozzátenni, hogy az RTL Magyarország (RTL Hungary) a tulajdonos, az RTL Group által használt gyűjtőnév, nem tényleges jogi entitás. Az elnevezés alatt minden, az RTL Group Magyarországon jelen lévő magyar nyelvű médiaszolgáltatásaival kapcsolatos üzleti érdekeltségeit – beleértve az M-RTL Zrt.-t is –  értik.

A versenytárs TV2 Média Csoport néhány nappal ezelőtt hozta nyilvánosságra saját tavalyi pénzügyi eredményeit, ami alapján a TV2 Csoport is jelentős növekedést ért el 2019-ben – az erről szóló részletes hírünk ITT található.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Borító: RTL Híradó. fotó: RTL sajtószoba
Szóljon hozzá!