fbpx
A Rádió 1 One Future Adományának átadója

5 milliót gyűjtöttek a Rádió 1 lemezlovasai rászorulóknak, pályázattal osztják szét az összeget

A DJ-k a zeneipar jelenleg bevétel nélkül maradt háttérembereit szeretnék segíteni vele.

Maratoni jótékonysági koncertet adtak nemrégiben Lotfi Begiék a Gödöllői Királyi Kastély kertjében, ahol 12 órán át 12 DJ játszott élőben, és amelyet a Rádió 1 közösségi oldalain, illetve az éter hullámain is követhettek a hallgatók.

Az eseményen részt vett Bárány Attila, Bricklake, Jauri, a Loving Arms, Metzker Viktória, Newik, Purebeat, a StadiumX, Willcox és Yamina is. Egy-egy órás szettet játszott a One Future Streamfest két ötletgazdája, Andro és Begi, akiknek a közvetlen környezetében is sokan vannak, akiknek mostanra kifogytak a tartalékai. Andro elárulta, a családjában is van olyan, aki korábban az előadókat segítette a színpad mögött, és a legtöbben, akik a háttérben munkálkodnak a koncerteken, nem tudják, merre tovább. Sokan vállalnak civil munkát, de akik ezt nem tudják megtenni, rászorulnak a segítségre. Nekik gyűjtöttek az eseményt követően egy teljes héten keresztül.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy ekkora összeg gyűlt össze, hiszen ezzel több kollégánk életén is tudunk könnyíteni” – magyarázta Begi.

„Az összeget a Fábián Juli Emlékalapítvány kezeli, akik egyébként is hasonló tevékenységgel foglalkoznak, a beteg, szociálisan rászoruló vagy más okból keresőképtelen előadókat támogatják. A jelképes csekket már át is adtuk az alapítvány képviseletében Szepesi Mátyásnak, és természetesen a továbbiakban is figyelemmel követjük majd a pénz sorsát. A legjobban annak örülünk, hogy segíthettünk”

–tette hozzá Andro.

A pénzt egyébként a hallgatókon túl több cég adta össze és a Rádió 1 is adott bele. A pályázók hamarosan a Fábián Juli Emlékalapítvány oldalán, a fabianjuli.hu-n találják meg a kiírást és a feltételeket.

A Rádió 1 jelezte, hogy a One Future Stream folytatódik, Begiék a hétvégén a Balaton közepéről streamelnek a Halott Pénz frontemberével, Marsalkó Dáviddal.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások