Ferencváros Facebook oldala

Ferencváros magazint indít: már keresik a főszerkesztőt

Pályázatot írt ki a Ferencváros című induló havi magazin főszerkesztői feladatainak ellátására Budapest IX. kerületének önkormányzata.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Egy interneten megjelent pályázati eljárásban keresi Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere, a városrész nevével fémjelzett induló magazin új főszerkesztőjét – vette észre a Media1.

A pályázati kiírás szövege szerint a leendő főszerkesztő leghamarabb júniustól állhat majd munkába, és a következő feladatai lesznek:

● irányítja a Ferencváros című havilap szerkesztőségét,
● ellátja az újság szerkesztőségével kapcsolatos valamennyi adminisztratív feladatokat,
● megtervezi a szerkesztőség költségvetését és felelősen betartja és betartatja azt,
● Ferencváros új arculatának megfelelően felépíti és bevezeti az új média márkáját,
● biztosítja a független, szabad sajtó elvének megfelelő működését a helyi lapban,
● biztosítja, hogy a helyi lakosok korrekt, széleskörű tájékoztatást kapjanak a kerületben történtekről,
● folyamatosan kapcsolatot tart az önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal szervezeti egységeivel, az önkormányzati társaságok,  intézmények vezetőivel, a kerület életében meghatározó intézményekkel, szervezetekkel,
● felelős a témák kiválasztásáért, és a formailag is minőségi újságírás biztosításáért.

A Ferencváros című lap leendő főszerkesztőjével szemben elvárás, hogy legalább ötéves főszerkesztői vagy szerkesztői tapasztalattal rendelkezzen a média bármely területéről, beszéljen legalább idegen nyelvet, ezenkívül legyen megbízható, egyenes és határozott személyiség,valamint rendelkezzen vezetői készségekkel, illetve képes legyen önállóan és csapatban is dolgozni. Olyasvalakit keresnek, aki már bizonyított a független magyar újságírás területén.

Akadályt jelet a büntetett előélet, a cselekvőképtelenség, továbbá ha az illető nem magyar állampolgár és nem meglepő módon az is probléma, ha nem beszél magyarul.

A feladatot üzletszerű, adószámot igénylő gazdasági tevékenység keretében lehet ellátni. A pályázóktól kétoldalas, az elkövetkező két évre vonatkozó főszerkesztői koncepciót várnak a médium működéséről. A főszerkesztőjelöltnek ismertetnie kell, hogyan képzeli a havi lap szerkezetét, rovatait, milyen eszközökkel tudná vonzóbbá tenni a lapot a helyiek és a nagyközönség számára. Csatolni kell egy kétoldalas laptervet, valamint három olyan írást, ami tükrözi a jelentkező íráskészségét, újságírói tapasztalatát. Kérik, hogy a pályázó csatoljon be szakmai önéletrajzot, jelölje meg a fizetési igényét, végzettségét igazoló dokumentumokat, szakmai gyakorlatát, és különböző nyilatkozatokat.

A pályázat benyújtásának határideje május 15., a döntést a főszerkesztő személyéről május 29-én hozzák meg. A pályázatokat e-mailen a [email protected] címre várják.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Ferencváros Facebook oldala.

Szóljon hozzá!