fbpx
Ferencváros Facebook oldala

Ferencváros magazint indít: már keresik a főszerkesztőt

Pályázatot írt ki a Ferencváros című induló havi magazin főszerkesztői feladatainak ellátására Budapest IX. kerületének önkormányzata.

Egy interneten megjelent pályázati eljárásban keresi Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere, a városrész nevével fémjelzett induló magazin új főszerkesztőjét – vette észre a Media1.

A pályázati kiírás szövege szerint a leendő főszerkesztő leghamarabb júniustól állhat majd munkába, és a következő feladatai lesznek:

● irányítja a Ferencváros című havilap szerkesztőségét,
● ellátja az újság szerkesztőségével kapcsolatos valamennyi adminisztratív feladatokat,
● megtervezi a szerkesztőség költségvetését és felelősen betartja és betartatja azt,
● Ferencváros új arculatának megfelelően felépíti és bevezeti az új média márkáját,
● biztosítja a független, szabad sajtó elvének megfelelő működését a helyi lapban,
● biztosítja, hogy a helyi lakosok korrekt, széleskörű tájékoztatást kapjanak a kerületben történtekről,
● folyamatosan kapcsolatot tart az önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal szervezeti egységeivel, az önkormányzati társaságok,  intézmények vezetőivel, a kerület életében meghatározó intézményekkel, szervezetekkel,
● felelős a témák kiválasztásáért, és a formailag is minőségi újságírás biztosításáért.

A Ferencváros című lap leendő főszerkesztőjével szemben elvárás, hogy legalább ötéves főszerkesztői vagy szerkesztői tapasztalattal rendelkezzen a média bármely területéről, beszéljen legalább idegen nyelvet, ezenkívül legyen megbízható, egyenes és határozott személyiség,valamint rendelkezzen vezetői készségekkel, illetve képes legyen önállóan és csapatban is dolgozni. Olyasvalakit keresnek, aki már bizonyított a független magyar újságírás területén.

Akadályt jelet a büntetett előélet, a cselekvőképtelenség, továbbá ha az illető nem magyar állampolgár és nem meglepő módon az is probléma, ha nem beszél magyarul.

A feladatot üzletszerű, adószámot igénylő gazdasági tevékenység keretében lehet ellátni. A pályázóktól kétoldalas, az elkövetkező két évre vonatkozó főszerkesztői koncepciót várnak a médium működéséről. A főszerkesztőjelöltnek ismertetnie kell, hogyan képzeli a havi lap szerkezetét, rovatait, milyen eszközökkel tudná vonzóbbá tenni a lapot a helyiek és a nagyközönség számára. Csatolni kell egy kétoldalas laptervet, valamint három olyan írást, ami tükrözi a jelentkező íráskészségét, újságírói tapasztalatát. Kérik, hogy a pályázó csatoljon be szakmai önéletrajzot, jelölje meg a fizetési igényét, végzettségét igazoló dokumentumokat, szakmai gyakorlatát, és különböző nyilatkozatokat.

A pályázat benyújtásának határideje május 15., a döntést a főszerkesztő személyéről május 29-én hozzák meg. A pályázatokat e-mailen a [email protected] címre várják.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Ferencváros Facebook oldala.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások