fbpx
manna_fm

A koronavírus miatt frontvonalban lévők előtt tiszteleg a Manna FM: közös éneklés a hallgatókkal, újdonság az esti portréműsorban

A koronavírus idején a rádió az esti hírek után közös éneklésre hívja a hallgatókat a frontvonalban lévők iránt tisztelegve, majd az esti portréműsor, a Például a megszokottól eltérő formátummal jelentkezik a műsorvezető nappalijából.

A Manna FM legtöbb műsorvezetője és munkatársa önkéntes karantént vállalva otthonról, házi stúdióból dolgozik, ezzel is védve önmagát és a közösség többi tagját. A karantén idején a Fehér Mariann szerkesztő-műsorvezető által készített Például Extra az 1348-as pestisjárvány idején elvonult emberek történetmeséléséből született Dekameron mintájára minden este elviszi  az otthonokba egy-egy ismert ember személyes sztoriját az éteren keresztül.

Rádióműsor a nappaliból

Fehér Mariann a nappalijából hívja fel a kiválasztott művészeket, közszereplőket, akik saját történetükön túl mesélnek arról is, miként viselik a kényszer vakációt és hogyan tudják biztatni közönségüket. A műsor minden hétfőtől csütörtökig este 20-21 között jelentkezik a Manna FM-en.

Az első héten a műsor vendége volt Balázs Andrea színésznő, aki arról mesélt, hogy koraszülött volt és igen sokat betegeskedett. Édesanyja sok mesével szórakoztatta, melyek kicsengése mindig az volt, hogy a jó gyerek beveszi a gyógyszert és megeszi az egészséges zöldséglevest. Az általa tapasztalt gondoskodás és szeretet kapcsán emlékezett anyukájára, majd megosztotta, a jelen helyzetben fontosnak érzi, hogy ő is gondoskodjon másokról, így önkéntesen maszkvarrásba kezdett.

 

Csonka András színész, énekes arról beszélt, hogy élete nagy veszteségeiből mit tanult és hogyan épült. Szeretett nagymamája és édesanyja személyiségét idézte és azt mondta: „úgy szeretnék élni és viselkedni, mintha itt lennének.” Legfőbb üzenete, hogy a mostani szorongattatott helyzetben is meg kell találni azt, ami segít mindezt átvészelni. Számára fontos a jelenlét és a kapcsolattartás a közönségével az online felületeken.

Buch Tibor színész is kedves történetet mesélt második világháborút megjárt berepülő pilóta nagyapjáról, aki csodával határos módon élt túl, majd élete további részében másoknak segített. A tőle tanult életigenlés és derű része Tibor személyiségének, valamint számára is roppant fontos, hogy hasznossá tegye magát. Ezért a jelen helyzetben motoros futárként vért szállít a megfelelő intézményekbe.

 

Járai Máté színész, a 200 első randi sztárja nagymamája, Töröcsik Mari bőrébe bújva készített karanténvideójával jó kedvre derítette a közösségi portálok résztvevőit,  a Például Extrában pedig arról beszélt, régen tudja, hogy nincsenek véletlenek. Néhány éve Nizzába készültek, hogy felesége születésnapját az ottani nemzeti ünneppel együtt a tengerparti sétányon ünnepeljék meg. Váratlan kiadások miatt a terv meghiúsult és ők pedig nagyon elkeseredtek. Itthonról értesültek arról, hogy az ominózus napon az ünnep kellős közepén terrortámadás történt. Máté gyerekkorából is kiemelt egy olyan pillanatot, amikor épp azért menekült meg, mert nem engedték el valahová a szülei, de arról is beszámolt majd’ 20 év után hogyan vásárolta vissza azt a nyaralót, melyben annak idején szerelmük szárba szökkent.

Közös éneklés az egészségügyi dolgozók tiszteletére

A Manna FM másik újdonsága szorosan kapcsolódik az állomás hitvallásához és mindennapos küldetéséhez: értékeket közvetíteni, reményt adni, szórakoztatni, örömre hangolni.
Minden este 8-kor a hírek után, a Például Extra előtt közös éneklésre hívják a hallgatóikat, ezzel is köszönetet mondva a járvány idején az egészségügyben és más segítő szakmákban, illetve a szolgáltató területen dolgozóknak.

Vizsgálatra érkező nő testhőmérsékletét mérik Nagykanizsán, a Kanizsai Dorottya Kórház előtt 2020. március 20-án. A koronavírus-járvány miatt az intézmény előtt szűrősátrakat állítottak fel és bevezették az egykapus beléptetést.
Vizsgálatra érkező nő testhőmérsékletét mérik Nagykanizsán, a Kanizsai Dorottya Kórház előtt 2020. március 20-án. A koronavírus-járvány miatt az intézmény előtt szűrősátrakat állítottak fel és bevezették az egykapus beléptetést.
MTI/Varga György

A frontvonalban dolgozók számára minden este egy-egy dedikált hazai slágert játszik le a rádió, olyan dalokat, amelyeket a hallgatók ismernek és szeretnek és üzenetben, értékekben alkalmasak a köszönetnyilvánításra. A dalok szövegét már délután közzéteszi a rádió a hivatalos Facebook-oldalán, ezzel is segítve a felkészülést a közös éneklésre.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások