fbpx
Stadion

Koronavírus miatt sorra fújják le a sporteseményeket

A héten folyamatosan arról érkeztek a hírek, hogy nem tudnak megrendezni egy-egy sporteseményt az Európában is egyre több helyen megjelenő vírus miatt, így az elmaradt közvetítések, és majd pótlások felborítják a televíziók menetrendjét is.

A legtöbb változás a Serie A-t érinti, Olaszországban már az előző hétvégén is csak 4 bajnokit rendeztek meg a 10-ből. Így az előző hét legnagyobb rangadója, a sokak által várt, Juventus-Inter találkozó is a koronavírus áldozatául esett. Emiatt a DIGI Sport csatornának is műsorváltozást volt kénytelen végrehajtani ebben az időpontban. Az elmaradt mérkőzéséket vasárnap fogják pótolni, és az olasz kormány döntése értelmében 1 hónapig minden mérkőzés zárt kapus lesz. A sportegyesületeket arra is kötelezte a kormány, hogy rendszeres felülvizsgálatokkal biztosítsák, nincs fertőzött a klub játékosai vagy dolgozói között.

A Juventusnak nem csak a hétvégi mérkőzése maradt el, hanem a szerdai AC Milan elleni Olasz Kupa visszavágót sem tudták lebonyolítani, a torinói városvezetés ugyanis a már előre eladott – a Bet 365 információi alapján – 40 ezer jegy tudatában döntött úgy alig 24 órával a kezdés előtt, hogy inkább nem kockáztatnak, és nem adnak lehetőséget a vírus terjedésének. A Juventus csapatát nem csak az elmaradt mérkőzések sújtják, hanem az U-23-as Juventus által korábban legyőzött Pianese csapatából a vezetőedző és három játékos is elkapta a kórt, így karanténba küldték a torinói játékosokat.

A Forma-1 sem maradt ki a járvány által okozott káoszból, a szervezők felfüggesztették a jegyárusítást a március 22-re kiírt Bahreini Nagydíjra, és csak a körülmények javulása esetén folytatják a belépők értékesítését. Továbbá a járvány miatt a április 19-én megrendezendő sanghaji futamot is bizonytalan időre elhalasztották, és az április 5-i vietnámi verseny megrendezés is kérdéses az Unibet bónusz szerint.

A magyar sportéletnek is keresztbe tesz a koronavírus

A magyar sportéletet is befolyásolja koronavírus terjedése, nem rendezték meg március 3-án az FTC-Telekom-Pro Recco férfi vízilabda Bajnokok Ligája mérkőzést, hiszen az Észak-Olaszországból érkező együttes nem tudott volna biztonságosan Budapestre utazni Európa legfertőzöttebb területéről, ezért törölni kellett az összecsapást. Az új időpontról később határoznak. Ezenkívül az Eger és az OSC ob 1-es férfi vízilabda mérkőzéseit sem rendezték meg az eredeti időpontban. Az Eger az észak-olaszországi Bresciában játszott Eurokupa mérkőzést, míg az OSC még korábban a Pro Recco csapatával csapott össze a Bajnokok Ligájában, így fennállt a koronavírus-fertőzés veszélye. Ezeket az elhalasztott mérkőzéseket azóta pótolták.

A járvány miatt nehezen kiszámíthatók lesznek a következő hetekben közvetített mérkőzések, sportesemények, hiszen bármikor benne van a pakliban, hogy elmarad egy-egy összecsapás.

Borító: pixabay (a kép illusztráció)
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */