Magyar Filmdíj - Átadták a moziforgalmazású alkotások elismeréseit

Átadták a Magyar Filmdíjakat, az RTL Klub egyik sorozata is díjat kapott

Összesen 29 kategóriában adtak át díjakat, Káel Csaba filmügyi kormánybiztos is megjelent az átadón. Díjat kapott többek között az Akik maradtak, a Foglyok, a Drakulics elvtárs és az RTL-es Alvilág is.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Az RTL Magyarország tavaly februárban bemutatott Alvilág című tévészériája nyerte a Magyar Filmdíj 2020 legjobb sorozat kategóriáját.

A holland Penoza című sorozat magyar változatát a Liza, a rókatündér és az X – A rendszerből törölve című filmeket is jegyző Ujj Mészáros Károly rendezte. A sorozat kreatív producere Herman Péter, produkciós vezetője Bodzsár István volt, a forgatókönyveket Köbli Norbert és Bodzsár Márk írta. A Vígszínházban tegnap megtartott átadón az elismerést Ujj Mészáros Károly és Bodzsár István vette át, Szecsanov Martin operatőr, Köbli Norbert és Bodzsár Márk társaságában.

Ujj Mészáros Károly, az RT Klub Alvilág c. sorozatának rendezője
Ujj Mészáros Károly, az RT Klub Alvilág c. sorozatának rendezője a széria készítésekor. Fotó: RTL sajtószoba (archív)

A 8 epizódból álló Alvilág főbb szerepeiben Balsai Mónit, Schmied Zoltánt, Fekete Ernőt, Hevér Gábort, Molnár Leventét, Nagypál Gábort, Bezerédi Zoltánt, Szirtes Ágit, Rajkai Zoltánt, Szabó Győzőt, Miller Dávidot, Bujáki Zsófit és Cservák Zoltánt láthatták a nézők, illetve láthatják most is, mert a széria elérhető most is a az RTL Most+ digitális platformon.

Tarolt a Foglyok, sok elismerést kapott az Akik maradtak és a Drakulics elvtárs is

Összesen 29 kategóriában osztottak ki elismeréseket a Magyar Mozgókép Szemle csütörtöki, tegnapi gáláján a fővárosi Vígszínházban. A díjátadón Káel Csaba filmügyi kormánybiztos is felszólalt.

A Magyar Filmakadémia Egyesület tagjainak titkos szavazatai alapján a tévéfilmek között Deák Kristóf alkotása, a Foglyok tarolt: tíz kategória, köztük a legjobb tévéfilm, a legjobb férfi főszereplő (Fekete Ernő), a legjobb női főszereplő (Sodró Eliza), a legjobb fényképezés (Gózon Francisco) és a legjobb rendezés díját is megkapta.

Két díjat kapott Tasnádi István Egy másik életben című filmje. Rofusz Ferenc rendezésében Az utolsó vacsora lett a legjobb animációs film győztese. A legjobb dokumentumfilm A Szabó Réka rendezte A létezés eufóriája lett. A legjobb kisjátékfilm elismerést Csoma Sándor vette át a Casting című művéért, a legjobb ismeretterjesztő film a Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában lett, melynek rendezője Mosonyi Szabolcs volt.

Játékfilm kategóriában az Akik maradtak című alkotást készítő Tóth Barnabás a legjobb rendező cím mellett a legjobb forgatókönyvíró kitüntetést is átvehette, ez utóbbit Muhi Klárával közösen. Hajduk Károlyt a legjobb férfi főszereplőnek szavazták meg a grémium tagjai.

Négy díjat vehetett át a Drakulics elvtárs, Bodzsár Márk produkciója, amelyet Walters Lili (legjobb női főszereplő), Ágh Márton (legjobb díszlet), Tőzsér Attila (legjobb hang) és Füzes Eszter (legjobb jelmez) munkájáért is elismertek.

A játékfilmek kategóriában Az Apró mesék, Szász Attila két kategóriában nyert (legjobb zene: Pacsay Attila és Parádi Gergely; legjobb maszk: Hortobágyi Ernella és Hufnágel Mariann), egy-egy díjat kapott a FOMO – Megosztod és uralkodsz (Duszka Péter Gábor a legjobb vágó) és a Valan – Az angyalok völgye (Garas Dániel a legjobb operatőr).

További hírek találhatók a Media1 hírportálon!

Borító: A legjobb játékfilm díját elnyert Akik maradtak stábja az 5. Magyar Filmdíj gálán a Vígszínházban 2020. március 5-én. MTI/Balogh Zoltán
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!