fbpx
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő

Indul a Kormányinfó Plusz

Ezentúl a kormány Facebookon is tart majd Kormányinfót és ezen bárki kérdezhet. A kérdéseket azonban szelektálják, és havonta válaszolják meg.

Szentkirályi Alexandra, a kormány hazai kommunikációért felelős új, decemberben kinevezett szóvivője szerdán arról posztolt Facebook oldalán, hogy februártól elindul a Kormányinfó Plusz, amelynek keretei között a legfontosabb kormányzati döntésekről és az embereket leginkább érintő témákról beszél majd.

A Kormányinfó Plusz a már megszokott hetente tartott Kormányinfótól eltérő lesz, mivel itt nem csak újságírók, hanem bárki kérdezhet e-mailben vagy postai úton. A beérkezett kérdésekből azokban csak a kiválasztottakat, „a leginkább közérdeklődésre számot tartókat” fogja megválaszolni a kormányszóvivő, és mint kiderült, a hónap végén kerül sor videós formátumban a Facebook oldalán.

Ez alapján felmerül a kérdés, hogy mennyire tud majd aktuális lenni egy ilyen videó, ha csak havonta készül el. Ráadásul mivel válogatják a kérdéseket és nem élőben válaszolnak rá, így azt sem tudhatjuk, hogy tényleg ezekkel a kérdésekkel és témákkal kapcsolatban volt-e a legnagyobb az érdeklődés a kérdezők között, mint amikről a videókban szó esik.

A kérdéseket a [email protected]-n vagy levélben a „Kormányinfó Plusz” – Miniszterelnöki Kabinetiroda, 1054 Budapest, Garibaldi utca 2. címen várják.

Alább a decemberben kinevezett új kormányszóvivő videója, ahol bejelenti a Kormányinfó Pluszt:

Nem kis felháborodás kísérte a néhány héttel ezelőtti Kormányinfót, az Orbáninfót. Akkor ugyanis több szerkesztőség be sem tehette a lábát a sajtótájékoztatóra, amit Orbán Viktor miniszterelnök tartott, egy évvel az előző után, ahol ugyanez előfordult, hogy újságírókat rekesztettek ki, egyes vélemények szerint jogsértően.

Borító: Szentkirályi Alexandra Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások