sport 1 hd

Tarolt a Sport 1

A Sport TV története legerősebb hetén van túl, köszönhetően annak, hogy rekordnézettséget szállított a kézilabda EB a Sport 1-nek. Volt, amikor a sportcsatorna még a nagy országos kereskedelmi tévéket is el tudta verni.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A január 9-26. között lezajlott svédországi férfi kézilabda Európa-bajnokság és a magyar válogatott szereplése iránti kimagasló érdeklődést jól mutatja, hogy a teljes torna ideje alatt összesen 1,7 millióan kapcsoltak a Sport 1 TV közvetítéseire, azaz a teljes lakosságból körülbelül minden 6. ember belenézett a mérkőzésekbe.

A Sport TV-t működtető AMC Networks a Nielsen Közönségmérés adataira hivatkozva jelezte: a kereskedelmi szempontból kiemelten fontos, 18-49 éves férfiak körében átlagosan 12 százalékos közönségarányt ért el a Sport 1 a magyar válogatott meccsei alatt.

Az erős nézettséget hozó napok közül kiemelkedett január 19., a magyar-szlovén összecsapás napja, amelynek idején a Sport 1 minden célcsoportban a mérkőzés idősávjában (16:05 – 17:48) a legnézettebb csatorna volt, több mint 2 százalékponttal meg tudta előzni a nagy országos tévécsatornákat is. A kereskedelmi szempontból kiemelkedően lényeges 18-49-es korcsoportban a Sport 1 közönségaránya 12,7 százalék volt, míg a mérkőzés utolsó perceiben a csúcs nézettség 500 ezer fő körül tetőzött.

A január 13-i hét a Sport 1 valaha volt legnézettebb hete lett, a közvetített négy válogatott meccset övező kimagasló nézői érdeklődésnek köszönhetően. A mérkőzések átlagos közönségaránya a 18-49-es korosztályban 2,4 százalék volt ezen a héten.

Az AMC Networks emlékeztetett: a kézilabda a folytatásban is állandó kínálata marad a Sport TV-nek, hiszen halad tovább a férfi és a női kézilabda Bajnokok Ligája, amelyek közvetítési jogait 2019. év végén hosszabbította meg a csatorna tulajdonosa további öt évre. Mindemellett a Sport TV változatlanul közvetíti a férfi és a női kézilabda EHF-kupát.

További tévés hírek, cikkek találhatók a Media1 tévé rovatában.

Szóljon hozzá!