fbpx
Russian Kino

A Russian Kino orosz filmcsatornával bővült a hazai tévés kínálat

A Russian Kino eredeti nyelven sugároz orosz filmeket, klasszikusokat és kultfilmeket. A csatorna egyelőre egyetlen kábelszolgáltatónál jelent meg, de tárgyalnak más szolgáltatókkal.

A Russian Kino tévécsatorna elsőként a Vidanet kínálatában jelent meg. A csatorna hazánkban újszerűnek számít, mivel eredeti nyelven sugároz orosz filmeket, klasszikusokat és kultfilmeket.

A TV 1000 Russian Kino csatornát a Viasat World médiavállalat indította útjára. A cég gondozza többek között az Epic Drama kosztümös drámasorozatait, az extrém foglalatosságokat felsorakoztató Viasat Explore, a történelmet több nézőpontból is bemutató Viasat History, valamint a Viasat Nature természetfilmes csatornákat.

TV 1000 Russian Kino

A csakis orosz nyelven sugárzó Russian Kino filmcsatorna 2005-ben indult útjára Oroszországban, illetve a Független Államok Közösségében, majd a következő években további 17 ország közel 1,4 millió háztartásában vált elérhetővé a balkáni régiótól Közép-Kelet-Európán át az Egyesült Államokig, áll a csatorna magyarországi bevezetéséről szóló, a Media1-hez is eljuttatott közleményben.

1948-tól napjainkig sugároznak orosz filmeket

A Russian Kino 1948-as gyártástól napjainkig látja el orosz produkciókkal a közönséget, köztük számos klasszikust és kultfilmet hozva az orosz nyelv gyakorlóinak, valamint a hazájuktól távol élő orosz ajkúaknak. Vetíti például a Legend No. 17-et, azaz az orosz jégkorong legenda, Valeri Kharlamov életrajzát, de a The Tolstoy Defense című sokszoros díjnyertes drámát is, annak az eseménynek a tragikus történetét, amelyben Lev Nyikolajevics Tolsztoj is részt vett. Prityazheine/Attraction című filmjével a földönkívüli misztikumok rajongóinak kedvez a hazánkban újnak számító orosz csatorna, de még a horror műfaj kedvelői is találnak érdekességet maguknak, ha például a Queen of Spades: Through the Looking Glass című friss alkotást választják.

A Russian Kino a Vidanetnél a 189-es csatornahelyen érhető el. A médiaszolgáltató jelezte, hogy további kábelszolgáltatókkal is tárgyalásokat folytat a csatorna terjesztéséről.

Mint arról a Media1 tavaly beszámolt, decemberben Dunayskaya Volna / Dunai Hullám néven egy új orosz nyelvű internetes rádió is megjelent Magyarországon.

További médiahírek olvashatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások