bőrönd

Wizz Air poggyász méret 2020-ban

Itt az év eleje, így jogosan merülhet fel a kérdés, hogy vajon az új év tartogat-e változást a poggyászok mérete tekintetében. Lássuk, hogy mik az aktuális szabályozások a Wizz Airnél a poggyász szempontjából! (x)
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Kézipoggyász

Az utolsó változás, ami történt a poggyászok tekintetében, az 2018 novemberében következett be, azóta szerencsére nem változtattak a szabályokon. Ennek értelmében minden utas felvihet a fedélzetre kézipoggyászt, ami már független attól, hogy elsőbbségi beszállást választott-e az illető, vagy sem. Ennek köszönhető, hogy kétféle csomag méretet is meg kell jegyeznie annak, aki a légitársasággal szeretne utazni.

Tehát minden utasnak lehetősége van egy 40 cm x 30 cm x 20 cm nagyságú poggyásszal utazni. Akik az elsőbbségi beszállást választják, azok felvihetnek pluszban egy maximum 55 cm x 40 cm x 23 cm és maximálisan 10 kilogramm súlyú kézipoggyászt is. Ennek köszönhetően mindenképp át kell gondolni, hogy megéri-e ezt az opciót választani, mivel nem mindegy, hogy mennyi csomaggal indulunk útnak.

Hogyan ellenőrzik?

A kézipoggyászok megfelelő méretét egy erre kialakított, speciális kerettel ellenőrzik. Itt 2 opció van: belefér-e vagy sem. Ha igen, akkor gond nélkül szállítható, ha pedig nem, akkor vagy ki kell pakolni, vagy ha ez nem kivitelezhető, akkor ebben az esetben feladott poggyász lesz belőle, ami azért többletköltséget jelent.

Ha el szeretnénk kerülni a méret problémát, akkor érdemes az Etáskánál kapható keményfalú bőröndök között keresgélni – itt a honlapon külön jelzik, hogy melyek a Wizz Air kompatibilis darabok. Ennek egyetlen hátránya, hogy a reptéri pakolás során sérülhet, amit ellenben kiküszöbölhetünk egy egyedi bőrönd huzattal. Ez nem csak véd a sérülésektől, de könnyebb felismerhetőséget is jelent a tulajdonos számára. Hiszen egy vidám huzattal azonnal kitűnik a csomagunk a többi unalmas darab közül.

Feladott poggyász

Az utazás során nem kötelező feladott poggyászt vásárolni, de néha igen jól jöhet. Egy utas maximálisan 6 csomagot adhat fel, ami darabonként nem haladhatja meg a 32 kilogrammot. A mérete meglehetősen nagy, hiszen a maga 1,499 m x 1,194 m x 1,715 m nagyságával egy elég méretes tárgyat is elvihetünk magunkkal.

Ár tekintetében többféle opció létezik, hiszen más az ára 23 kilogramm alatt és afölött, sőt az sem mindegy, hogy mi az úticél. Sőt, arra is nagyon kell figyelni a bőrönd pakolásánál, hogy ne haladja meg az előírt súlyt. Ez azért lényeges, mert ha túllépi azt, akkor súlyos pénzbüntetést kell fizetni, ami bár szigorúnak tűnik, de a légitársaságok egyik fő bevételi forrását jelenti.

A cikk natív támogatói tartalom, azt nem a Media1 készítette. (x)

Szóljon hozzá!

Story4 TV

A Story4 tulajdonosa Luxemburgból (is) szolgáltatna műsort, de a helyi médiahatóság nem támogatja

Egyelőre kérdéses, megadja-e az engedélyeket a luxemburgi kormány, miután a Story4, a Film4, a TV4, az Arena4 és a Galaxy4 tévécsatornákat működtető Network4 luxemburgi médiaszolgáltatási jogosultságot igénylő dokumentációját az északnyugat-európai ország médiahatósága nem találta kellően alaposnak. A Media1 arról kérdezte Borsány-Gyenes Andrást, a vezérigazgatót, mik a szándékaik Luxemburgban.