fbpx
MÚOSZ Sajtóház

Ingyenes szakmai programra várják a helyi médiumok munkatársait a Sajtóházba

Ingyenes képzést szervez a Magyar Újságírók Országos Szövetsége a települési médiumoknál (helyi lap, honlap, helyi rádió, helyi televízió) dolgozó szerkesztők, közművelődési intézményben, hivatalokban e területtel foglalkozó munkatársak, valamint civil szervezetek részére.

Egynapos térítésmentes szakmai képzést szervez a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) 2020. január 25-re (jövő hét szombat) a helyi médiumok munkatársainak a Sajtóházba (1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/A)

A rendezvény keretében délelőtt 10 órától Polyák Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense, a Mérték Médiaelemző Műhely tagja ad áttekintést a helyi sajtó működésének külső környezetéről, a helyi sajtóra vonatkozó jogszabályi és sajtóetikai keretekről, az újságírók és az önkormányzatok jogairól és kötelezettségeiről, valamint a helyi sajtó és az önkormányzat közötti korrekt és etikus együttműködés feltételeiről. A szendvicsebédet követően, 13 órától Nagy Gábor Miklós kommunikációs szakértő, a MÚOSZ küldöttgyűlésének korábbi elnöke tart előadást a műfajelmélet alapjairól, az egyes műfajok alapvető ismérveiről, vagy éppen az interjúkészítés íratlan szabályairól.

„A 2019 őszi önkormányzati választások sok településen új helyzetet teremtettek: új összetételű képviselő-testületek és helyenként új önkormányzati vezetők kezdték meg a munkájukat. Mindez pedig sok helyen új helyzetet teremt a helyi, önkormányzati médiában is. Ahhoz, hogy a helyi sajtó a törvényi feladatainak és a szakma szabályainak eleget téve láthassa el az önkormányzatokkal partnerségben a tájékoztatási kötelezettségét, a helyi média szabad és korrekt működését elváró és tiszteletben tartó önkormányzati hozzáálláson túl szakmai képzésekre, továbbképzésekre is szükség van. A helyi sajtó magas színvonalú, korrekt működéséhez elengedhetetlen ugyanis, hogy e médiumok munkatársai tisztában legyenek a sajtó működésére vonatkozó jogszabályi környezettel, az abból eredő korlátokkal és lehetőségekkel. Mindebben a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ), mint a legnagyobb hazai sajtószakmai szervezetnek felelőssége és feladata is van” – áll abban a levélben, melyet Hargitai Miklós, a MÚOSZ elnöke írt a szakmai nap alkalmából.

A rendezvényen való részvétel a terem befogadóképességére tekintettel előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket 2020. január 20-án, hétfőn 16 óráig várják, ezt Gönczi Máriánál, a MÚOSZ e területért felelős alelnökénél lehet megtenni a [email protected] e-mail címen.

További médiahírek találhatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások