MÚOSZ Sajtóház

Ingyenes szakmai programra várják a helyi médiumok munkatársait a Sajtóházba

Ingyenes képzést szervez a Magyar Újságírók Országos Szövetsége a települési médiumoknál (helyi lap, honlap, helyi rádió, helyi televízió) dolgozó szerkesztők, közművelődési intézményben, hivatalokban e területtel foglalkozó munkatársak, valamint civil szervezetek részére.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Egynapos térítésmentes szakmai képzést szervez a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) 2020. január 25-re (jövő hét szombat) a helyi médiumok munkatársainak a Sajtóházba (1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/A)

A rendezvény keretében délelőtt 10 órától Polyák Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense, a Mérték Médiaelemző Műhely tagja ad áttekintést a helyi sajtó működésének külső környezetéről, a helyi sajtóra vonatkozó jogszabályi és sajtóetikai keretekről, az újságírók és az önkormányzatok jogairól és kötelezettségeiről, valamint a helyi sajtó és az önkormányzat közötti korrekt és etikus együttműködés feltételeiről. A szendvicsebédet követően, 13 órától Nagy Gábor Miklós kommunikációs szakértő, a MÚOSZ küldöttgyűlésének korábbi elnöke tart előadást a műfajelmélet alapjairól, az egyes műfajok alapvető ismérveiről, vagy éppen az interjúkészítés íratlan szabályairól.

„A 2019 őszi önkormányzati választások sok településen új helyzetet teremtettek: új összetételű képviselő-testületek és helyenként új önkormányzati vezetők kezdték meg a munkájukat. Mindez pedig sok helyen új helyzetet teremt a helyi, önkormányzati médiában is. Ahhoz, hogy a helyi sajtó a törvényi feladatainak és a szakma szabályainak eleget téve láthassa el az önkormányzatokkal partnerségben a tájékoztatási kötelezettségét, a helyi média szabad és korrekt működését elváró és tiszteletben tartó önkormányzati hozzáálláson túl szakmai képzésekre, továbbképzésekre is szükség van. A helyi sajtó magas színvonalú, korrekt működéséhez elengedhetetlen ugyanis, hogy e médiumok munkatársai tisztában legyenek a sajtó működésére vonatkozó jogszabályi környezettel, az abból eredő korlátokkal és lehetőségekkel. Mindebben a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ), mint a legnagyobb hazai sajtószakmai szervezetnek felelőssége és feladata is van” – áll abban a levélben, melyet Hargitai Miklós, a MÚOSZ elnöke írt a szakmai nap alkalmából.

A rendezvényen való részvétel a terem befogadóképességére tekintettel előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket 2020. január 20-án, hétfőn 16 óráig várják, ezt Gönczi Máriánál, a MÚOSZ e területért felelős alelnökénél lehet megtenni a [email protected] e-mail címen.

További médiahírek találhatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Meghamisított Orbán-interjú 2016 decemberében

Az 1950-es éveket idézi F. Gábor szerint, ahogyan őt elítélték az Orbán-interjú állítólagos megváltoztatásáért

Folytatódik F. Gábor újságíró évek óta tartó kálváriája a 2016 decemberében jelentős változtatásokkal megjelent, megbütykölt Orbán-interjú ügyében. Noha korábban az újságíró számos, az ennek elkövetésével őt vádoló ügyészség állításának hitelességét megkérdőjelező ellentmondásra világított rá, ma a bíróság még súlyosbította is a végig az ártatlanságát hangoztató, az elkövetés tényét megkérdőjelező médiamunkás büntetését, amit a miniszterelnöki interjú állítólagos megváltoztatásáért kapott. F. Gábor a Media1-nek elmondta, mit gondol erről az egész ügyről, és azt jelezte: a Kúriához fordul az 1950-es éveket idéző eljárás miatt.

koronavírus, maszk, covid-19

Kizökkentette a rutinból a karantén a kommunikációs szakmát

Jól vették a járvány kommunikációs kihívásait a magyar vállalatok a kommunikációs szakma megítélése szerint. A szakemberek úgy látják: a járvány „érdekes és újszerű” feladatokat hozott, hatékonyabb, kreatívabb lett a vállalati kommunikáció ebben az időszakban. Nyilvánvalóvá vált emellett, hogy a belső kommunikációt nem lehet elhanyagolni – derül ki az Uniomedia kommunikációs ügynökség és a Media1 hírportál közös kutatásából.