Szujó Zoltán a Fix.tv vendégeként

Szujó Zoltán visszatér a tévéképernyőre

Nyolc év után, néhány adás erejéig, Szalay Balázs társaságában visszatér az RTL Klub képernyőjére az ismert sportriporter.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

2020-ban is az RTL Klubon lesz látható a Dakar-rally. Új díszletben, stúdióvendégek és magyar Dakar legendák elemzik majd minden este a versenynapok történéseit.

Idén a szaúd-arábiai homokból

A világ leghíresebb sivatagi tereprally versenye 29 év afrikai futam és 11 év dél-amerikai kitérő után Szaúd-Arábiába költözik. A közel-keleti ország nagy része sivatag, ahol évente alig néhány milliméter csapadék esik, így nincs egyetlen állandó folyója vagy tava sem.

A Dakar-rally 2020 helyszíne
A Dakar-rally 2020 helyszíne. Fotó: RTL Klub sajtószoba

Fernando Alonso is megméreti magát

Bár 2011 óta először idén magyar induló nem lesz, a sivatagi futamok így is kétségkívül izgalmasak lesznek. Január 5-től 12 versenynapon és egy pihenőnapon keresztül mérik össze tudásukat és bátorságukat a világ legismertebb tereprally versenyzői. 2020 szenzációja, hogy a tavalyi győztes csapattal rajthoz áll a Forma-1 kétszeres korábbi világbajnoka, Fernando Alonso is, akinek ez lesz az első Dakarja.

Dakar-rally 2020
Dakar-rally 2020

A nevezések alapján 147 motorral, 23 quaddal, 85 autóval, 44 SSV-vel és 46 kamionnal vág neki közel 570 versenyző a homok-és kősivatagnak. A táv 7500 kilométer lesz, amelyből több mint 5000 kilométert terepen tesznek majd meg a pilóták és a navigátorok.

A nemzetközi tévés csapat idén 3 helikopterrel, 20 terepjáróval, 15 kamerával és 20 kamionnyi felszereléssel érkezett a közel-keleti országba, hogy minél látványosabban rögzítse az eseményeket.

Szalay Balázs és Szujó Zoltán segíti a nézők eligazodását

A naponta, a helyszínről érkező összefoglaló mellett az RTL Klub budapesti stúdiójában épült új díszletbe minden este vendégek érkeznek. Szalay Balázs, aki 14 Dakaron indult már el, állandó szakértőként elemzi majd a napi eseményeket, és 8 év után néhány adás erejéig visszatér az RTL Klub képernyőjére Szujó Zoltán is.

A Dakar-rally összefoglalói január 4. és 19. között minden nap, késő este láthatók az RTL Klubon.

További tévés hírek találhatók a Media1 tv rovatában.

Borító: Szujó Zoltán korábban, a Fix.tv vendégeként

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!