fbpx
mécses

Meghalt Kis János, az euroASTRA főszerkesztője

A sokak által csak Johannesként emlegetett újságírót és igazságügyi szakértőt 65 éves korában érte a halál.

Elhunyt Kis János, Johannes – tudósít saját főszerkesztőjének haláláról az euroASTRA internetes oldal. A gyászhír szerint Kis János múlt héten csütörtökön, december 12-én, 65 éves korában örök álomba szenderült.

Kis János, Johannes, az Euroastra most elhunyt főszerkesztője
Kis János, Johannes

Az 1955-ös születésű újságíró biológia és kémia szakos középiskolai tanárként, marketingkommunikációs szaküzemgazdászként kevésbé, de informatikai újságíróként annál ismertebb volt, pláne a 2000-es évek elején, amikor még elképzelhetetlen volt egy informatikai témájú budapesti sajtótájékoztató nélküle, pláne ha azt a Microsoft szervezte, ő ugyanis akkor is ott volt, ha a Microsoftnál ennek azért időnként kevésbé örültek… Azután az újságíró a redmondi multicéget keményen, sokszor talán nem is nyomdaképes módon ostorozó kérdéseket tett fel.

Johannes az elmúlt közel két évtizedben az euroASTRA elnevezésű internetes magazin főszerkesztője volt. A honlap főszerkesztői feladatait éppen 17 évvel ezelőtt, 2002 decemberében vette át az 1995-ben, a hazai web (h)őskorában létrehozott internetes magazin alapító-főszerkesztője, Pósvári Sándor váratlan halálakor.

Az euroASTRA internetes magazin 2002 végén
Az euroASTRA internetes magazin 2002 végén

Kis János betegségei (például egyre súlyosbodó látásproblémái) és egyéb nehézségek miatt az elmúlt években az euroASTRA frissítése már egyre ritkábbá, hektikusabbá vált. Johannes egy időben sokszor szállt be Facebookon politikai és más témájú vitákba, de az elmúlt időszakban már ott is alig találkoztam a nevével.

Kis János életének utolsó szakaszában a Nyugati pályaudvarnál lévő Costa kávézóban dolgozott Budapesten. Betévedő vendégként, vagyis egy véletlen folytán idén januárban itt még találkoztam vele. Láttam, amint ül egy asztalnál. Bár sok mindenben nem értettünk egyet, de miután régről, még azokból az időkből ismertem őt, amikor rendszeres látogatója volt különböző sajtótájékoztatóknak, ráköszöntem, pár percre le is ült mellém. Amikor beszélgetésünk végén azzal búcsúztam tőle, hogy vigyázz magadra Johannes, nem gondoltam, hogy alig pár hónappal később, most, a haláláról kell beszámolnom, és arról, hogy ekkor tudtam meg, hogy mindössze 65 éves volt. Hogy ebbe a 65 évbe hogyan tudta besűríteni, hogy egyébként még igazságügyi szakértői képesítése is volt, azt tényleg nehéz elképzelni.

Kis János temetéséről később gondoskodnak – olvasható egykori oldalán.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások