fbpx
Lokál. Fotó: Ladányi András / Media1

Felbontották a Lokál fővárosi szerződését

Kevesebb mint fél éven belül megszűnik Budapest együttműködése a NER-es újsággal.

Interjút közölt kedden Karácsony Gergely budapesti főpolgármesterrel a hvg.hu. A sok egyéb fővárosi-közéleti téma mellett a beszélgetés egyik pontján szóba került a Lokál című NER-es napilap ügye.

Karácsony Gergely az újságíró kérdésére, hogy mikor mondják föl a Lokállal kötött szerződést, elmondta, hogy ez már meg is történt: „már ketyeg a 180 napos felmondási idő.”

A főpolgármester ezután ironikusan hozzátette, hogy ha a lap valamiért nem akarná, hogy előbb felbontsák a vele kötött szerződést, akkor „lehet, élünk a jogunkkal, és jó kis cikkeket írunk a lapba. Rendkívül szórakoztató tartalmak lesznek.” Az újságíró ezután visszakérdezett, hogy Karácsony milyen tartalmakra gondol: netán beleírnák az újságba, hogy hazudik a lap? Erre Karácsony egy „naná”-val felelt. (Az interjúban ugyan nem egyértelmű, de feltehetőleg a Budapest által, vagyis közpénzből fizetett oldalakról van szó – megj.: A szerk.)

A hvg.hu ezután rákérdezett arra is, hogy „csak az aluljárókból tiltják-e ki a Lokált, vagy a közterületekről is”, mire Karácsony így felelt:

„Annyi történik, hogy elvesszük a kiváltságaikat, amit politikai alapon kaptak, és ami se korábban, se ezután nem járhat senkinek. A közterületen engedély alapján legnagyobb hülyeséget is osztogathatja bárki, ha van, aki elveszi.”

A Media1 a Lokállal kapcsolatos korábbi írásai ide kattintva érhetők el. A Media1 további, nyomtatott médiapiaccal kapcsolatos hírei a sajtó rovatban olvashatók.

Borító: A Lokál című napilap Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */