Delta csoport & Est Media

Tovább növelték az Est Mediában az új tulajdonosok a részesedésüket

A Mészáros Lőrinc bizalmi köreihez sorolt Antal Kadosa Adorjánnak és a Csányi Sándor OTP-vezér köreihez sorolt Barna Zsoltnak összesen már 20 százaléka van.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A tőkepiaci törvény szerint összehangoltan eljárónak minősülő személyek szerdán tőzsdén kívüli ügyletben további 3,5-3,5 százaléknyi részvénypakkal növelték a korábban megszerzett, részesedéseiket az Est Media Nyrt.-ben – jelentette be a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság.

Ahogy azt korábban már megírtuk, Barna Zsolt és Antal Kadosa Adorján ezt megelőzően, november 20-án egyenként 6,5-6,5 százalékos tulajdonrészt szerzett a nevét néhány hete Delta Technologiesra változtató Est Media Nyrt.-ben. Mindezek eredményeként egyenként összesen 10-10, együttesen immáron 20 százaléknyi tulajdont szereztek az Est Mediában.

Dr. Barna Zsolt banki szakember, pályafutását az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyeletnél kezdte. A Csányi Sándor nevével fémjelzett OTP Csoporthoz 2010-ben csatlakozott, ahol különböző vezetői pozíciókat töltött be az elmúlt évek során. 2018 szeptembere óta az OTP Bank általános vezérigazgató-helyettese, a Bankcsoport-irányítási és Operációs Divízió vezetője.

Antal Kadosa Adorján közbeszerzési, valamint jogi szakember, elsődleges szakterülete a gazdasági társaságok joga, az adójog, a közbeszerzési jog és a büntetőjog. A szakember az utóbbi években több tőzsdei vállalat esetén is felügyelőbizottsági, valamint auditbizottsági tisztséget töltött be. Volt pozíciója a média szektorban is: többek között a TV2 igazgatóságában és a TV2 egyik fontos beszállítójaként ismert IKO felügyelőbizottságában is fontos szerepe volt nemrégiben.

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti