Delta csoport & Est Media

Tovább növelték az Est Mediában az új tulajdonosok a részesedésüket

A Mészáros Lőrinc bizalmi köreihez sorolt Antal Kadosa Adorjánnak és a Csányi Sándor OTP-vezér köreihez sorolt Barna Zsoltnak összesen már 20 százaléka van.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A tőkepiaci törvény szerint összehangoltan eljárónak minősülő személyek szerdán tőzsdén kívüli ügyletben további 3,5-3,5 százaléknyi részvénypakkal növelték a korábban megszerzett, részesedéseiket az Est Media Nyrt.-ben – jelentette be a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság.

Ahogy azt korábban már megírtuk, Barna Zsolt és Antal Kadosa Adorján ezt megelőzően, november 20-án egyenként 6,5-6,5 százalékos tulajdonrészt szerzett a nevét néhány hete Delta Technologiesra változtató Est Media Nyrt.-ben. Mindezek eredményeként egyenként összesen 10-10, együttesen immáron 20 százaléknyi tulajdont szereztek az Est Mediában.

Dr. Barna Zsolt banki szakember, pályafutását az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyeletnél kezdte. A Csányi Sándor nevével fémjelzett OTP Csoporthoz 2010-ben csatlakozott, ahol különböző vezetői pozíciókat töltött be az elmúlt évek során. 2018 szeptembere óta az OTP Bank általános vezérigazgató-helyettese, a Bankcsoport-irányítási és Operációs Divízió vezetője.

Antal Kadosa Adorján közbeszerzési, valamint jogi szakember, elsődleges szakterülete a gazdasági társaságok joga, az adójog, a közbeszerzési jog és a büntetőjog. A szakember az utóbbi években több tőzsdei vállalat esetén is felügyelőbizottsági, valamint auditbizottsági tisztséget töltött be. Volt pozíciója a média szektorban is: többek között a TV2 igazgatóságában és a TV2 egyik fontos beszállítójaként ismert IKO felügyelőbizottságában is fontos szerepe volt nemrégiben.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!