Eurovíziós Dalfesztivál / Eurovision

Nem indul Magyarország az Eurovíziós Dalfesztiválon

Immáron hivatalos, hogy Magyarország nem indul a 2020-as Eurovízión.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Az Eurovíziós Dalfesztivált szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége ugyanis nyilvánosságra hozta a jövő évi Eurovízió (Eurovision) résztvevőinek listáját, ebben pedig nem szerepel Magyarország – írta meg ma a hvg.hu.

A résztevők listája szerint a 65. alkalommal megrendezendő dalfesztiválon 41 ország küzd meg egymással, ezúttal visszatér némi szünet után Bulgária és Ukrajna is,  de a korábbi évek indulói közül Magyarország és Montenegró nem lesz ott a fesztivál helyszínén Rotterdamban.

A döntés egyébként nem teljesen meglepő, mivel az MTVA még október végén közölte, hogy A Dal 2020 elnevezésű műsorukban az év magyar slágeréről, nem pedig az Euróvízión induló magyar versenyzőről dönt majd, ahogyan a korábbi években történt, amikor is még a műsor zsűrije határozott arról, hogy ki képviselje Magyarországot az Euróvízión. Akkor azonban még nem teljesen volt egyértelmű, hogy ez azt is jelenti, hogy Magyarország nem indul az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Az MTVA egyelőre nem reagált az erre vonatkozó újságírói kérdésre, miért döntött így.

További tévés hírek találhatók a Media1 tv rovatában.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

törölt cikkek helye a Magyar Nemzet online-on

Cikkeket távolított el a Magyar Nemzet Online

Három cikkét is eltávolította ma a kormánypárti Magyar Nemzet internetes kiadása, miután kiderült, hogy az úgy hozott nyilvánosságra érzékeny orvosi titkokat, hogy arra nem volt felhatalmazása sem neki, sem a lapnak nyilatkozó Nagy Gábor orvosigazgatónak.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!