Akli Mária, Karas Monika, Kudlik Júlia

Karas Monika kitüntette Kudlik Júliát

A volt tévébemondó mellett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiafrekvencia-tervezési és -koordinációs Osztályának vezetője és egy hírközlési szakember is díjat kapott hétfőn az NMHH elnökétől.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Dr. Kissné Akli Mária, az NMHH Médiafrekvencia-tervezési és -koordinációs Osztályának vezetője és Kudlik Júlia kapta a Goldmark Péter Károly-díjat.

„A média szerepe olyan mint egykor a tűzhelyé: ott van életünk közepében, körülötte gyűlünk össze. Kitörölhetetlen nyomot hagy kultúránkon, identitásunkon, ezért szakmai hatóságként feladatunk, hogy megbecsüljük azokat, akik saját személyiségük nyomaival gazdagítják azt” – mondta a hétfői díjátadón Karas Monika, az NMHH elnöke.

Az NMHH a díjak kapcsán kiadott közleményében felidézte:

Dr. Kissné Akli Mária, az NMHH Médiafrekvencia-tervezési és -koordinációs Osztályának vezetője 1996-ban csatlakozott a hatóság jogelőd szervezetéhez. Munkájának köszönhetően az NMHH közleménye szerint az egyre növekvő frekvenciaigényeknek megfelelő frekvenciaátrendezések, frekvenciafelszabadítások születnek, és több mint húsz éve példaértékűen képviseli hazánkat a nemzetközi szakmai szervezetekben. Kiemelkedő sikereket ért el a digitális műsorszórás bevezetéséhez szükséges tervezésekben, koordinációkban.

Kudlik Júlia neve egybeforrt a magyar televíziózással, műsorain nemzedékek nőttek föl, hisz több mint negyven éven át volt a Magyar Televízió meghatározó alakja. Emblematikus arca volt a Delta ismeretterjesztő műsornak, ő volt a házigazdája 1981-ben a Táncdalfesztiválnak és számos népzenei vetélkedőnek is. A kilencvenes években a Juli Sulival meghonosította a főzős és életmódműsorok műfaját. Mindeközben olyan közhasznú műsorokat is vezetett, mint az Állatok védelmében vagy a Gazdit keresünk.

A Goldmark Péter Károly-díjat 2015 óta adományozhatja az NMHH elnöke olyan szakembereknek, akik a média területén, a műsorszórás és a médiaszolgáltatások fejlődéséért folytattak kimagasló színvonalú tevékenységet, valamint több évtizeden át végeztek kiemelkedő munkát.

Az NMHH elnöke a hírközlési szektor kiválóságai számára is alapított kitüntetést: a Magyari Endre-díjat, ezt idén májusban Pados László frekvenciagazdálkodási szakember vehette át.

Borító: Akli Mária, Karas Monika, Kudlik Júlia. Fotó: NMHH

Szóljon hozzá!