A Kretén magazin 101. számának borítója

Visszatért a Kretén magazin

A Hahota és a Kockás visszatérése után a Kretén is feltámad. Keddtől jelenik meg újra a 2009-ben megszűnt vicclap.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Mától, azaz 2019. október 29-től újra elérhető az 1990-es évek egyik jellegzetes viccújságja, a Kretén az újságárusoknál. A Nerdblog tegnap este közölt fotót a Kretén 2019. évi 1. számának borítójáról.

Azt is írta a blog, hogy a régi-új Kretén egy 52 oldalas, színes humormagazin lesz, amelyhez 995 forintért juthatnak hozzá az olvasók.  A Nerdblog szerint ez az ár ahhoz képest baráti, hogy a Kretén 2009 végi megszűnésekor 800 forintba került.

Az első szám Star Wars paródiával a borítóján jelenik meg kedd reggeltől a standokon.

A Nerdblog felidézte: a Kretén újság 2009 végén a magas nyomdaköltségek, az alacsony eladási mutatók és a világgazdasági válság miatt szűnt meg. A 100. volt az akkor utolsónak hitt számuk, amit ezek szerint immáron mégis követ a 101.

A Kretén első száma 1994 márciusában jelent meg a Semic Interprint kiadónál.  A Nerdblog szerint biztos, hogy lesz 102. lapszám is, ugyanis a mostani lapszámba annyi témát szerettek volna besűríteni, hogy be sem fért minden.

A mostani szám különlegessége, hogy mivel éppen 10 évvel ezelőtt szűnt meg az akkor 15 éves Kretén, ezért most a borítón úgy hirdetik, hogy a Kretén 25 éves. Igaz, ebből 10-et tetszhalottként töltött.

További sajtópiaci információk találhatók a Media1 sajtó rovatában.

Borító: A Kretén magazin 2019. évi 1., történetének 101. számának borítórészlete Fotó: Nerdblog

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

A négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome-mal az Eurosport kerékpáros szakértője Juan Antonio Flecha készít interjút

Az Eurosport exkluzív sportjogokat vásárolt

Az Eurosport bejelentette, hogy ő közvetíti a Tour de France és a La Vuelta futamokat 2025-ig. Emellett a La Course by Le Tour, a Liège-Bastogne-Liège és Flèche Wallonne versenyket is élőben fogja sugározni a sportcsatorna.

Puch László vállalkozó, az MSZP volt pénztárnoka

Puch László, az MSZP volt pénztárnokának közeléből próbálták megszerezni a Computerworld, a PC World és a GameStar kiadóját

A több szaklapot is kiadó Project029 kiadóvállalatot nemrégiben majdnem megszerezték Puch László volt MSZP-pénztárnok közeléből egy végrehajtási eljárás során, de az ügylet végül meghiúsult. A Media1 utolérte Puchot is, aki röviden nyilatkozott is a történtekről. Közben az is kiderült, hogy a céghez érkező új lapigazgató a Fidelitasnál is fontos szakpolitikai pozíciót töltött be.