A Kretén magazin 101. számának borítója

Visszatért a Kretén magazin

A Hahota és a Kockás visszatérése után a Kretén is feltámad. Keddtől jelenik meg újra a 2009-ben megszűnt vicclap.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Mától, azaz 2019. október 29-től újra elérhető az 1990-es évek egyik jellegzetes viccújságja, a Kretén az újságárusoknál. A Nerdblog tegnap este közölt fotót a Kretén 2019. évi 1. számának borítójáról.

Azt is írta a blog, hogy a régi-új Kretén egy 52 oldalas, színes humormagazin lesz, amelyhez 995 forintért juthatnak hozzá az olvasók.  A Nerdblog szerint ez az ár ahhoz képest baráti, hogy a Kretén 2009 végi megszűnésekor 800 forintba került.

Az első szám Star Wars paródiával a borítóján jelenik meg kedd reggeltől a standokon.

A Nerdblog felidézte: a Kretén újság 2009 végén a magas nyomdaköltségek, az alacsony eladási mutatók és a világgazdasági válság miatt szűnt meg. A 100. volt az akkor utolsónak hitt számuk, amit ezek szerint immáron mégis követ a 101.

A Kretén első száma 1994 márciusában jelent meg a Semic Interprint kiadónál.  A Nerdblog szerint biztos, hogy lesz 102. lapszám is, ugyanis a mostani lapszámba annyi témát szerettek volna besűríteni, hogy be sem fért minden.

A mostani szám különlegessége, hogy mivel éppen 10 évvel ezelőtt szűnt meg az akkor 15 éves Kretén, ezért most a borítón úgy hirdetik, hogy a Kretén 25 éves. Igaz, ebből 10-et tetszhalottként töltött.

További sajtópiaci információk találhatók a Media1 sajtó rovatában.

Borító: A Kretén magazin 2019. évi 1., történetének 101. számának borítórészlete Fotó: Nerdblog

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

X-Faktor nagyválogató második nap 2019. június 15-én

Rövidebb lesz az X-Faktor

Most szombaton jóval rövidebb lesz az RTL Klub tehetségkutatója, mint a múlt héten. Eközben úgy tűnik, összejött egymással két mentor.