Urbán Ágnes (Mérték Médiaelemző Műhely), Eötvös Pál (a Népszabadság korábbi főszerkesztője) és Kácsor Zsolt (a Népszabadság volt újságírója) a Népszabadság-díj átadásán.

Átadták a Népszabadság-díjat, idén is lesz népszabis Fedél Nélkül

Idén már harmadik alkalommal adták át az éppen három évvel ezelőtt bezárt napilap volt szerkesztősége által alapított díjat.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Idén először két kategóriában is átadták a Népszabadság-díjat, melyet a 2016. október 8-án bezárt Népszabadság szerkesztősége alapított és amely Marabu rajzai alapján készült.

Az egyiket a szólásszabadságot elszántan védelmező, az eszmét következetesen képviselő közéleti személyiségek, civilek, újságírók, szervezetek kaphatják. Az elismerést a Mérték Médiaelemző Műhely kapta, amelynek képviseletében Urbán Ágnes vette át a díjat. A díjat tavaly a Magyar Hang, 2017-ben a Szabad Pécs érdemelte ki.

A másik díjat az idén először adták át az adott évben kiemelkedő újságírói teljesítményt nyújtó, a Népszabadság legszebb hagyományainak megfelelő, kiemelkedő íráskészséggel, szociális érzékenységgel alkotó kollégának. Ezt a kitüntetést az idén a Népszabadság korábbi újságírója, Kácsor Zsolt vehette át.

A győztesekről döntő zsűri tagja az elnöki teendőket is ellátó, a díjakat átadó Eötvös Pál, korábbi Népszabadság-főszerkesztő mellett Gergely MártonInotai EditKelen Károly és N. Kósa Judit volt.

Népszabisok írnak majd a hajléktalanok lapjába

Az eseményen Gergely Márton korábbi főszerkesztő-helyettes bejelentette, hogy – az utóbbi évek hagyományainak megfelelően – az idén is lesz népszabis Fedél Nélkül. Ahogyan az elmúlt években, a Népszabadsághoz köthető szerzők írnak a hajléktalanok lapjába.

A terjedelem növekedésével járó költségeket a Népszabadság Egyesület, a lap korábbi munkatársai állják, de minden bevétel az otthontalanoké lesz. A szerzők ezúttal arról beszélnek az olvasóknak, mi lenne, ha egy napra ők lennének a főnökök a városban.

 

A Népszabadság szerkesztősége 2016 őszén, egy hónappal a bezárás után.

Borító: Urbán Ágnes (Mérték Médiaelemző Műhely), Eötvös Pál (a Népszabadság korábbi főszerkesztője) és Kácsor Zsolt (a Népszabadság volt újságírója) a Népszabadság-díj átadásán. Fotó: Sopronyi Gyula, 24.hu
Szóljon hozzá!