fbpx
A Neticle budapesti irodája

Neticle: Beszállt a MOL és az MFB befektetési cége

A MOL és az MFB Invest befektetésével működő Enter Tomorrow Kockázati Tőkealap tulajdonrészt szerzett a szoftveres közösségi média- és szövegelemzést fejlesztő Neticle startupban.

A Lead Ventures kezelésében lévő, a MOL és az MFB Invest befektetésével működő Enter tomorrow Kockázati Tőkealap a Hiventures részvételével tulajdonrészt szerzett a Neticle startupban.

A 2,5 millió, vagyis átszámítva 833,3 millió forint összegű befektetést a magyar tulajdonban lévő, intelligens szövegelemző megoldásokat kínáló Neticle további fejlesztésekre és piaci terjeszkedésre fordítja – derül ki a vállalatok hétfői bejelentéséből.

A Neticle kilenc nyelven kínál szoftveres közösségi médiafigyelésre és szövegelemzésre épülő szolgáltatást, idén léptek ki a magyar után a lengyel és osztrák piacra.

Fejlesztésre fordítják a pénzt

„A befektetést a növekedés gyorsítása mellett a termékeink fejlesztésére fordítjuk. Elsősorban a korábban szöveges válaszok elemzésére épülő szoftverünket, a Zurvey.io-t fogjuk a felhasználói visszajelzések szerint bővíteni: integrált megoldásként, egy okos kérdőív készítővel és ennek automatikus, azonnali elemzésével segítjük majd a vásárlói, munkavállalói és más visszajelzések kényelmes gyűjtését és elemzését. Mindezzel – és az idei, viszonylag hosszabb lefolyású rebrandinggel – sikerült létrehozni enterprise termékportfóliónkat, mellyel így tovább erősödünk a régió meghatározó piaci szereplőjeként” – mondta Szekeres Péter, a Neticle ügyvezetője és társalapítója.

„Terveink megvalósításához szükségünk van további csapattagokra, így jelentősen bővülni fogunk” – tette hozzá az ügyvezető.

Vox populi

A Neticle megoldásai abban segítenek, hogy egy szervezet képes legyen gyorsan és rövid válaszidőkkel reagálni a vásárlói és munkavállalói visszajelzésekre, valamint az online felületeken megjelenő ügyfél- és felhasználó tartalmakra.  A gyors alkalmazkodás versenyelőnyt jelenthet.

A tőkebevonással Neticle startupból scale-up céggé vált, így került a Lead Ventures látóterébe, mely ezen fázisban levő cégekre fókuszál itthon, és a közép európai régióban – tette hozzá Galácz Ábel, a Lead Ventures vezérigazgatója.

A Lead Ventures egy éve kezdte meg befektetési tevékenységét, és a jelen tranzakciót megelőzően eddig három scale-up befektetést hajtott végre. Megállapodást írt alá a magyar Codecool programozó iskolával, a cseh ipari berendezések hangalapú diagnosztikájával foglalkozó Neuron Soundware-rel és a szlovák plazma alapú fúrótechnológia fejlesztésére fókuszáló GA Drilling céggel.

Borító: A Neticle budapesti irodája. Fotó: Salfay András

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások