fbpx
Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap leköszönő elnöke

Távozik a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója

Havas Ágnes 8 és fél év után távozik.

Távozik posztjáról Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) vezérigazgatója, a Filmszakmai Döntőbizottság elnöke – közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A közlés szerint a vezető „teret kívánva adni új elképzeléseknek”, nyolc és fél év után távozik.

„A filmalapnál eltöltött időszak szakmai pályafutásom legnagyobb kihívása volt. Szerettem ezt a munkát. Ezalatt az időszak alatt a magyar filmtámogatás rendszere megújult, az állami támogatás folyamatos, stabil elérhetőségének és a magyar filmszakma tehetséges alkotóinak köszönhetően a magyar film ismét tekintélyt vívott ki magának a hazai közönség előtt és a világban is. A magyar filmipar megerősödött, Magyarország a világ egyik legvonzóbb helye lett a külföldi filmek számára, sok ezer magyar szakembernek biztosítva kiszámítható, folyamatos munkát” – idézi a közlemény Havas Ágnest.

A távozó vezető arról is beszélt, hogy átadja helyét „azoknak, akik új tervekkel, új elképzelésekkel dolgoznak majd a magyar film hírének öregbítése érdekében és minden bizonnyal tovább segítik az alkotói kreativitás szárnyalását. Biztos vagyok abban, hogy Káel Csaba kormánybiztos úr továbbfejleszti mindazt, amit nyolc és fél év alatt felépítettünk. Köszönettel tartozom Andy Vajnának, filmalapos kollégáimnak és a magyar filmeseknek”.

Az MNV közleménye kitér arra is, hogy a Magyar Nemzeti Filmalap zökkenőmentes működése továbbra is biztosított.

Közel egy hónappal ezelőtt nevezték ki Andy Vajna néhai filmügyi kormánybiztos utódjának Káel Csabát.

További karrierhírek találhatók a Media1 karrier rovatában. Tv rovatunkban többek között arról is olvashatnak, hogy milyen mozifilmek vonzották a magyarokat az elmúlt időszakban.

Borító: Havas Ágnes az Inforádió Aréna című műsorában korábban. Fotó: YouTube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások