Marie Clare

Megszűnik a Marie Claire nyomtatott kiadása az Egyesült Királyságban

Bár nem nyomtatják ki többé a Magyarországon is jelenlévő magazint az Egyesült Királyságban, de a kapcsolódó online médium megmarad, hiszen nagy olvasóbázissal rendelkezik.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

31 év után eltűnik Nagy-Britanniából a világ egyik legismertebb női magazinja, a Marie Claire nyomtatott kiadása – számolt be a The Guardian brit lap nyomán a napi.hu.

Az újság novemberben jelenik meg utoljára a brit piacon.

Fontos, hogy ez a lépés a többi országban, így az Egyesült Államokban vagy éppen Magyarországon megjelenő nyomtatott kiadásokat nem érinti. (Magyarországon a Central Médiacsoport adja ki a lapot.)

A Marie Claire a jövőben kizárólag az online felületen működik tovább. Interneten elég erősek, hiszen a marieclaire.co.uk oldalnak jelenleg is havi 2 millió látogatója van a szigetországban.

Az újságot az Egyesült Királyságban kiadó TI Media vezetője, Marcus Rich azzal indokolta a lépést, hogy a jövőben inkább az online platformok fejlesztésére koncentrálnak, mint például a Marie Claire-hez tartozó szépségápolási és divatcikkeket forgalmazó webáruházakra.

Borítókép: A Marie Claire egy korábbi lapszámának részlete.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Fővárosi Törvényszék

A Karas Monika vezette médiahatóság nem szeretné, ha Béla az utcáról belenézhetne a rádiós pályázatokba

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jogi képviselője a Media1 főszerkesztője által indított közérdekű adatigénylési perben a Fővárosi Törvényszéken azt kezdte el ecsetelgetni, hogy rossz az információszabadságról szóló törvény, ha az előírja, hogy bárki belenézhet a közérdekű adatokat képező dokumentumokba. A jogász szerint a bárki szót nem kellene úgy értelmezni, hogy mindenki.

disney+ logó

A Disney+ nagyot robbantana, de az öröm mégsem maradéktalan

Az idei év az eddigi egyik legizgalmasabb a streaming-piacon: a Netflixnek idén először nagyobb mértékben visszaesett az előfizetésinek száma, miközben több új szereplő is megjelent, az Apple TV és a Disney+. Utóbbi elképesztő tempóban bővült az első napokban, de a start mégsem lett teljesen felhőtlen.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!