fbpx
pénz

Hiventures: 31 milliárdos segítség hazai kkv-knak

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures több mint 300 portfólió startuppal és 20 milliárd forintnyi befektetéssel a háta mögött új kkv üzletágat indít, amely a hazai kis- és középvállalati szektort kívánja erősíteni, legyen szó akár cégen belüli generációváltásról, akár külföldi befektetések tőkefinanszírozásról.

Jelenleg a piacon 200-250 milliárd forint tőkebefektetési forrás érhető el, ám ennek körülbelül 80-90 százaléka a startupok finanszírozását segíti, vagyis a kkv-ra kevesen fókuszálnak. Erre a finanszírozási résre kíván megoldást hozni a Hiventures új kkv üzletága – derül ki a Media1-hez is eljuttatott sajtóközleményből.

„Szeretnénk, hogy ha már családon belül nem lehet megoldani az utódlást, akkor más konstrukcióban, de a vállalkozások mindenképpen magyar kézben maradjanak. Természetesen vannak olyan kkv-k, ahol a növekedés saját piacon, esetleg más, hasonló profillal rendelkező cégek felvásárlása áll a fókuszban, vagy egy szomszédos  országban” – mondta el Mikesy Álmos, a Hiventures vezérigazgató-helyettese.

A  befektetés mértéke esetenként 50 millió és 3,1 milliárd forint között mozog 10 százalék körüli éves hozammal, az elvárt önerő pedig körülbelül 30 százalék, ami ügyletenként változhat. A Hiventures azonban továbbra is kisebbségi tulajdonrészes kíván maradni minden esetben.

Hallunk még róluk

Az év hátralévő része is mozgalmasan telik majd a Hiventures számára, többek között október 17-én a Portfolio.hu-val közösen rendezik meg az első kkv konferenciájukat KKV Tőkefinanszírozás 2019: Utódlás, Fúzió, Export címen, ahol a szektort érintő fontosabb témákat vitatják meg.

A tőkealap-kezelő emellett a hazai és nemzetközi startup ökoszisztéma fellendítéséről is gondoskodik, ugyanis harmadik alkalommal is megrendezik a Regional Startup and Innovation Day-t, november 7-én a Szépművészeti Múzeumban.

Fotó: Unsplash
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások