fbpx
Akik maradtak c. film

Az Akik maradtak című filmet nevezi Magyarország az Oscar-díjra

A film korábban a Mecenatúra programból kapott állami támogatást.

A Mecenatúra program által támogatott, Akik maradtak című filmet nevezi Magyarország a 92. Oscar-díjátadóra, nemzetközi film kategóriában.

A középkorú orvos és fiatal páciense történetét feldolgozó film támogatásáról Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója beszélt a Kossuth Rádióban szerdán:

„Ismét egy olyan film kerül rivaldafénybe, amelyik a közmédia támogató nyilatkozatával nyert finanszírozást a Médiatanácsnál. Ez a kiváló alkotás is elindult egy olyan úton, amit egyszer már végigjártunk Deák Kristóf Mindenki című filmjével, amely szintén a közmédia támogatásával nyert finanszírozást és jutott el egészen az Oscar-díjig. Nagyon büszkék voltunk az akkori sikerre, reméljük, hogy Tóth Barnabás filmje is eljuthat idáig” – mondta Medveczky Balázs.

A pályázaton támogatást nyert alkotásokat televíziós vetítésre kell elkészíteni, azonban a nemzetközi siker lehetőségét szem előtt tartva a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. kifejezett hozzájárulását adta a filmszínházi bemutatáshoz – emlékeztetett a Duna Médiaszolgáltató.

„A közmédia lassan egy évtizede vesz részt a Médiatanács Mecenatúra programjában. Az elmúlt tíz esztendőben rengeteg olyan film készült, amelyek színvonalas alkotások, értéket képviselnek és számos nagy nemzetközi díjat hoztak el” – tette hozzá Medveczky Balázs, aki szerint a 2010-ben felállt Médiatanács újra megteremtette a financiális hátteret a fikciós műfaj számára, aminek köszönhetően mára komoly alkotói háttér alakult ki, nagyon jó rendezőkkel, írókkal, háttériparral, amely segíti a tévés filmek létrejöttét.

Az Akik maradtak a második világháború utáni Budapesten játszódik, egy emberi történet a szeretet gyógyító erejéről szól.

További tévés hírek találhatók a Media1 tv rovatában.

Borító: részlet az Akik maradtak c. filmből. fotó:filmalap.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások