fbpx
Rékasi Károly Bartha Zsolt szerepében az RTL Klub Barátok közt című sorozatában

Kiderült, miért lett hosszabb a Barátok közt

6-8 perccel nőtt meg naponta az RTL Klub sorozatának hossza. A tévétársaságnál elmondták, mi van a változás háttérben.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy szeptembert 2-től megváltozik a megszokott rend, és ezentúl az RTL Klub sorozata, a Barátok közt hétköznap délutánonként 17:15 tájban és az esti főműsoridő vége felé, 22:15-től lesz látható. Van azonban más változás is, ami már ettől a héttől életbe lépett.

Mint az Index már megírta pár nappal ezelőtt, megnő a sorozat epizódjainak hossza, az eddigi 24 perc helyett átlagosan 6-8 perccel hosszabbak lettek a BK egyes részei. Ezt a témát vitte tovább a Sorozatwiki, mely arra volt kíváncsi, mi áll ennek a változásnak a hátterében. Erről az RTL Magyarországnál érdeklődtek.

„Borzasztó egyszerű oka van annak, hogy miért lettek hosszabbak a Barátok közt epizódjai. Egyrészt ez a legtöbb szereplőt mozgató napi sorozat és nemcsak az alkotók, hanem a nézők is régóta szerették volna már, ha kicsivel több idő jut a történetmesélésre. Az eddigi 24 perces epizódokhoz képest a mostaniak nettó 31-32 perces részek. A Mátyás király tér lakóinak élete most kiemelten izgalmas és fordulatos, így a hosszabb epizódok arra is lehetőséget adnak, hogy a történetszálakat jobban kibontsuk, a karakterekre és a konfliktusokra több időt fordítsunk”

– ezekkel a szavakkal magyarázta az RTL Magyarország marketing és kommunikációs igazgatósága a fejleményeket.

Nem akarják elsüllyeszteni

Egyébként korábban a műsor kései kezdési időpontja kapcsán az Index megszólaltatta Szabó Pétert, a sorozatot gyártó UFA Magyarország kommunikációs koordinátorát, aki arról beszélt, hogy a tévés esti főműsoridő este 11-ig tart, este 10-kor pedig még sokan néznek tévét, illetve korábban is előfordult már, hogy a sorozatot későn sugározták. Szerinte nincs gond az új felállással, hiszen kétszer is képernyőn lesz napon belül a sorozat szeptember 2-tól.

Az RTL Magyarország marketing- és kommunikációs igazgatóságát is kérdezte az Index. Itt arra hívták fel a figyelmet, hogy megváltoztak az elmúlt években a televíziós műsorfogyasztási szokások, így aki lemaradna a sorozat egyes részeiről, az RTL Most oldalon digitálisan visszanézheti azokat, de aki nem tud igazodni a digitális műsorfogyasztáshoz, azok számára most már naponta kétszer is műsorra tűzik az új részeket.

Azt is elmondták, hogy egyszerűen arról van szó, hogy a Love Island nevű társkeresős reality jobban illik a Drága örökösök után, ezért alakult így a Barátok közt időpontja. Kijelentették az igazgatóságon:

„Ha egy műsort el akarnak süllyeszteni, azt nem úgy teszik, hogy az eddigi egy helyett napi kétszer is levetítik”.

Nem sokára eltűnik Berényi Miklós

Hamarosan egyébként még egy fontos változást kell megemésztenie a Barátok közt nézőinek.

A Berényi Miklóst a sorozat kezdetétől alakító Szőke Zoltán ugyanis már nem sokáig lesz látható a tévéképernyőkön. Marad viszont a sorozatbeli Bartha Zsoltot alakító Rékasi Károly, aki mostanában egyébként a közéletben is megméretteti magát.

További tévés hírek találhatók a Media1 tv rovatában.

Borító: Rékasi Károly Bartha Zsolt szerepében az RTL Klub Barátok közt című sorozatában
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások