A The New York Times 2019. május 17-i címlapja, Orbán Viktorral a címlapon

Trump a The New York Times című lapot bírálja

Az Egyesült Államok elnöke „ördögi propagandagépezetnek” minősítette az amerikai napilapot.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Donald Trump amerikai elnök az egyik vasárnapi Twitter-bejegyzésében azt állította a The New York Times című lapról, hogy az „rasszista boszorkányüldözést” folytat.
„A kudarcos The New York Timesról az újságírás történetének egyik leglesújtóbb képét rajzolta meg egy kiszivárogtató, nyilvánosságra hozva, hogy a koholt orosz összejátszás narratívájáról (a Mueller-jelentés és a meghallgatás totális katasztrófa volt) a rasszista boszorkányüldözésre térnek át” – írta Trump a Twitteren.

Az MTI beszámolója szerint Trump ezzel arra a hétvégén napvilágot látott hangfelvételre utalt, amely a The New York Times vezető szerkesztőinek egyik bizalmas megbeszélésén készült, és amelyen arról volt szó, hogy az újságnak „át kell térnie az oroszokkal való összejátszás történetének ismétléséről Donald Trump és a republikánusok állítólagos rasszizmusának hangoztatására”.

Ezt Dean Baquet lapigazgató közölte a munkatársakkal. Baquet arról beszélt, hogy a Mueller-bizottság munkája – ahogy fogalmazott – „kicsit félresikerült”.

A bizottság csaknem két esztendeig dolgozott azon, hogy feltárja, vajon Donald Trump és 2016-os elnökválasztási kampányának munkatársai összejátszottak-e oroszokkal a választási győzelem érdekében, illetve később, már elnökként Trump akadályozta-e az igazságszolgáltatást. A vizsgálat mindkét ügyben tisztázta az elnököt és kollégáit.

A Times lapigazgatója arra kérte a munkatársakat, hogy ezután Trumpról és a fajgyűlöletről írjanak inkább.

„Hogyan foglalkozzunk Amerikával, amelyet Donald Trump annyira megosztott? Hogyan írjunk elgondolkodtató módon valamiről, amivel hosszú ideje nem foglalkoztunk? Nekem ez az elképzelésem a jövőbeni tudósításokról” – mondta a lapigazgató.

A kiszivárgott hangfelvételt szombat este a Fox televízió is lejátszotta, előtte pedig a Slate című internetes portál közölte a leiratát.

Trump úgy vélekedett: „az újságírás újabb mélypontot ért el országunk történetében. Nem több mint ördögi propagandagépezet a Demokrata Párt számára. Híradásaik olyan hamisak, félrevezetőek és ördögiek, hogy mára már egy nagyon is beteges viccé váltak… Csakhogy a közvélemény is tudatában van ennek!”

(MTI)

Borító: A The New York Times nemzetközi kiadásának 2019. május 17-i címlapja, Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel a címlapján. fotó: Media1

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti