Facebook mobil

A Facebook egy hete nem kémkedik – legalábbis ezt állítja

Hangfelvételeket készített a Facebook a felhasználóinak telefonjaival, és azokról leiratok készültek. De szóvivőjük szerint egy hete már nem így van.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Beismerte a Facebook szóvivője, hogy egészen egy héttel ezelőttig lehallgatták, és emberi alkalmazottak konkrétan lejegyezték a Facebook-felhasználók telefonjain folytatott beszélgetéseket, írja a BBC híre alapján a thegeek.hu.

A Facebook mentségére szolgálhat, hogy nem ez az első cég, amely megfigyelte a felhasználókat, ugyanis korábban a Google, az Apple, a Microsoft és az Amazon esetében is kiderült már hasonló tevékenység.

A hír szerint a Facebook alkalmazottak audiofájl formátumban kapták meg a felvett beszélgetéseket, azért, hogy a mesterséges intelligencia ilyen irányú képességet fejleszthessék, hogy a jövőben már emberre se legyen erre szükség. A Facebook állítólag csak azokkal a felhasználókkal tette meg ezt, akik ebbe külön beleegyeztek oly módon, hogy nem tiltották le, de ezt, ha tényleg volt ilyen kérdés, ezt vélhetőleg valamilyen egészen eldugott helyen lehetett kikapcsolni.

A BBC szóvivője közölte, hogy „csakúgy, mint az Apple vagy a Google, már leálltunk az audio ember feljegyzésével, több mint egy hete.”

Az ügyet most az írországi adatvédelmi hatóság vizsgálja.

„Részletes információt kérünk a Facebooktól az egész procedúráról és arról, hogy mi alapján hiszi azt a Facebook, hogy egy ilyen adatkezelés engedélyezett” – mondta az adatvédelmi biztos.

Borító: Sara Kurfeß, Unsplash

Szóljon hozzá!

COVID-19 - Koronavírus, kórház, nővér

Az Index írta a legtöbb hírt a koronavírusról

A Clementine látványos ábráiból az is kiderül, hogy a március 15-i hosszú hétvége tájékán jelent meg a legtöbb koronavírus témájú cikk a magyar híroldalakon, azóta folyamatosan csökken a média érdeklődése a téma iránt. A legnépszerűbb kifejezés a fertőzött volt a vizsgált magyar híroldalakon.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!