MOL Bubi pontok és a szabad kapacitás a Google Térképen fotó: képernyőkép / Media1.hu

Újdonság a Google Térképen

Ezentúl a MOL Bubi közösségi kerékpárkölcsönzőkben elérhető szabad biciklik száma is látszik az internetes keresőóriás térképén.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A közösségi kerékpározással kapcsolatos, valós idejű információkkal bővült a Google Térkép (Google Maps) felülete Budapesten és a világ 24 más városában – közölte a Google az MTI-vel szerdán.

Az alkalmazás szerdától már nemcsak azt mutatja meg, hogy hol találhatók közösségi kerékpárgyűjtő állomások, de azt is, hogy hány szabad kétkerekű érhető el valós időben az adott ponton.

A kerékpáros közösségi közlekedés szerte a világon, így Budapesten is virágzik, becslések szerint 1600 kerékpármegosztó rendszer működik a világ városaiban, összesen több mint 18 millió biciklivel.

A tavaly New Yorkban tesztelt funkciót a Google és az Ito World közötti együttműködés teszi lehetővé, így a nemzetközi közösségi bringarendszerekkel kapcsolatos adatok közvetlenül töltődnek fel a Google Térképre – közölték a nemzeti hírügynökséggel.

Budapesten a MOL Bubi közbringarendszer adatait, a szabad kerékpárok számát úgy lehet elérni, ha az adott gyűjtőpontra kattintunk a térképen.

Borító: MOL Bubi kerékpárgyűjtő pontok és a szabad kapacitás a Google Térképen. fotó: képernyőkép / Media1.hu

Szóljon hozzá!