hacker

Informatikai Csernobil Bulgáriában

Több millió bolgár ember személyes adatai kerültek hackerekhez a bolgár adóhivatal szervereiről. A hatóság orosz szálat gyanít a háttérben.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Az eddigi sajtóhírek alapján több mint 5 millió ember és vállalkozás adatait szerezték meg hackerek a bolgár adóhivataltól, miután engedély nélkül hozzáférést szereztek az adóhivatal szervereihez.

A teljes nyilvántartásban 7 millióan szerepelnek.

Vladislav Goranov pénzügyminiszter elmondása szerint a támadásról értesítő e-mailben a WikiLeaks kiszivárogtatója, Julian Assange szabadon engedését követelték. A támadásról egy orosz szerverről érkezett értesítés.

A bolgár kormány most az Európai Unió kiberbiztonsági incidensekkel foglalkozó ügynökségének segítségét kérte.

Ilyen súlyú kiberbűncselekmény nem történt még Bulgáriában, ezért egy szakértő IT-Csernobilnak nevezte az EU és NATO tagállamban történteket.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Előbb érkezik az Álarcos énekes, az RTL Klub idei nagy újdonsága

Nem a sokak által várt őszi időszakban, hanem már jóval előbb képernyőre kerülhet a The Masked Singer (A maszkos énekes) címmel is emlegetett nagyszabású produkció, ahol inkognitójukat megőrizve énekel 12 híresség. Kiderült az is, hogy Budapesten veszik fel a szlovák és a cseh változatot is.

Szereplőket toboroz az RTL Klub és a TV2

Hat olyan tévéműsort is találtunk, ahová játékosok jelentkezését várja jelenleg a két vezető kereskedelmi csatorna. Túlélőshowba, tehetségkutatóba, vidéki társkereső reality-be, pénzügyi műsorba, főzőshowba is jelentkezhetnek azok, akik a fődíjért és a hírnév kedvéért szeretnék viszontlátni magukat a tévéképernyőkön.