hacker

Informatikai Csernobil Bulgáriában

Több millió bolgár ember személyes adatai kerültek hackerekhez a bolgár adóhivatal szervereiről. A hatóság orosz szálat gyanít a háttérben.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Az eddigi sajtóhírek alapján több mint 5 millió ember és vállalkozás adatait szerezték meg hackerek a bolgár adóhivataltól, miután engedély nélkül hozzáférést szereztek az adóhivatal szervereihez.

A teljes nyilvántartásban 7 millióan szerepelnek.

Vladislav Goranov pénzügyminiszter elmondása szerint a támadásról értesítő e-mailben a WikiLeaks kiszivárogtatója, Julian Assange szabadon engedését követelték. A támadásról egy orosz szerverről érkezett értesítés.

A bolgár kormány most az Európai Unió kiberbiztonsági incidensekkel foglalkozó ügynökségének segítségét kérte.

Ilyen súlyú kiberbűncselekmény nem történt még Bulgáriában, ezért egy szakértő IT-Csernobilnak nevezte az EU és NATO tagállamban történteket.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Kiemelt kép: Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírona meggyilkolása után még hónapokkal is gyertyákkal emlékeznek Pozsonyban. Fotó: Szalay Dániel, Media1 (a mobiltelefonos felvétel 2018.12.30-án készült)

Kuciak-gyilkosság: Tovább duzzad a botrány

A szlovák hatóságok nagy erőkkel nyomoznak azon rendőrségi és igazságügyi alkalmazottak ellen, akik információkkal segítették Marián Kočner nagyvállalkozót, akit azzal vádolnak, ő adott megbízást Ján Kuciak oknyomozó újságíró megölésére. Ám a besúgók segítségével eddig rendre kisiklott a nyomozók keze közül.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!