hacker

Informatikai Csernobil Bulgáriában

Több millió bolgár ember személyes adatai kerültek hackerekhez a bolgár adóhivatal szervereiről. A hatóság orosz szálat gyanít a háttérben.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Az eddigi sajtóhírek alapján több mint 5 millió ember és vállalkozás adatait szerezték meg hackerek a bolgár adóhivataltól, miután engedély nélkül hozzáférést szereztek az adóhivatal szervereihez.

A teljes nyilvántartásban 7 millióan szerepelnek.

Vladislav Goranov pénzügyminiszter elmondása szerint a támadásról értesítő e-mailben a WikiLeaks kiszivárogtatója, Julian Assange szabadon engedését követelték. A támadásról egy orosz szerverről érkezett értesítés.

A bolgár kormány most az Európai Unió kiberbiztonsági incidensekkel foglalkozó ügynökségének segítségét kérte.

Ilyen súlyú kiberbűncselekmény nem történt még Bulgáriában, ezért egy szakértő IT-Csernobilnak nevezte az EU és NATO tagállamban történteket.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

A Vodafone Magyarország 5G lefedettsége Budapesten

Elindult Magyarországon a kereskedelmi 5G mobilszolgáltatás

A tényleg turbó sebességű, ötödik generációs mobilinternetes szolgáltatást egyelőre Budapest egy részén elindító Vodafone Magyarország nem adott ki a történelmi pillanatban közleményt, a protokolláris bejelentés politikusokkal ugyanis csak néhány nap múlva lesz. A szolgáltatásra azonban már most rá tudnak kapcsolódni a Vodafone 5G-képes telefonokkal rendelkező ügyfelei.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!