Marquard Media Group

Kibővült a Marquard Media igazgatótanácsa

Bruno Valsangiacomo ismert vállalkozó csatlakozott júliustól a Marquard Media Group AG igazgatótanácsához.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Marquard Media Csoport bejelentette, hogy július elsejétől csatlakozott igazgatótanácsához Bruno Valsangiacomo vállalkozó.

(A Marquard Media Csoport magyarországi leányvállalata Magyarországon olyan lapoknak a kiadója mint a Playboy, a Runner’s World, a Joy, az Éva, az InStyle, az Apa magazinA gyereklélek, illetve nemrégiben történt bezárásáig a Shape magazin kiadója is a Marquard Media Magyarország volt.)

Bruno Valsangiacomo
Bruno Valsangiacomo

A Marquard új igazgatótanácsi tagja, Bruno Valsangiacomo 2000 óta a zürichi székhelyű Tectus Group ügyvezető elnöke. A Tectus Group a legkülönfélébb iparágakban jelen van, az építőipai és mérnöki tevékenységtől a szórakoztatáson keresztül a befektetésekig. Bruno Valsangiacomo 2018-ig az ITI Group ügyvezető elnöke volt, és egyike a cég három alapító részvényesének, akik a TVN-t, a Multikinot, az Onetet és az nc+-t létrehozva 25 év alatt közösen felépítettek egy lengyel média és szórakoztató konglomerátumot, amelyet 2015-ben eladtak. Társalapítója a virtuallylive.com vállalatnak (amely a Formula E-vel együttműködve úttörő szerepet játszik a CGI-n alapuló élő közvetítés és játékélmény megteremtésében), a neuropro.ch vállalatnak (mely új generációs eszközöket fejleszt az alkalmazott agykutatás számára), valamint a thebrainforum.org nevű független közhasznú alapítványnak (mely azt a célt tűzte ki maga elé, hogy segítsen az agykutatásban rejlő lehetőségeket az emberiség javára kiaknázni). Társaival Szingapúrban 2015-ben megalapították a Tectus Dreamlabot, egy dolgok internete, kiterjesztett valóság és mesterséges intelligencia (IoT, AR, AI)  kutató és fejlesztő központot, amely 2018-ban bevezetett egy infrastruktúra, épületvizsgáló és ellenőrző technológiát, a screeningeagle.com-ot.

Jürg Marquard, a Marquard Media Group AG alapítója, többségi részvényese és az igazgatótanács elnöke így kommentálta a kinevezést:

„Bruno igazgatósági taggá történt kinevezése kritikus mérföldköve annak a radikális átalakítási folyamatnak, amelyet a Marquard Media Csoport vezérigazgatója, Bijan Khezri vezetése alatt elkezdtünk. Bruno technológiaközpontú médiavállalkozóként szerzett tapasztalata amellett, hogy egyedülálló módon kiegészíti a már egyébként is igen ütőképes igazgatótanácsunkat, felbecsülhetetlen lesz az innovációnk következő méretezési szakaszában.”

Bruno Valsangiacomo elmondta:

„Jürg régi barátom, és abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy évtizedeken keresztül közelről követhettem a Marquard Media Group fejlődését. Lenyűgözött a folyamatban lévő átalakítási folyamat lendülete, amely új és jól skálázható piaci lehetőségeket nyit meg; izgatottan várom, hogy hozzájárulhassak a Csoport növekedésének következő szakaszához.”

A Marquard Media Group AG igazgatótanácsa jelenleg a következő tagokból áll:

  • Jürg Marquard, alapító, többségi részvényes és az igazgatótanács elnöke;
  • Bijan Khezri, a Csoport vezérigazgatója (CEO), részvényes, az igazgatótanács képviselője;
  • Dr. Luka Müller, az MME Legal ügyvédi iroda alapító partnere Zürichben, valamint a Sygnum AG pénzügyi technológiai vállalat társalapítója és elnöke;
  • Thomas Rinderknecht, a Badertscher Rechts-anwälte AG vezető partnere és a Lindt-Sprüngli AG igazgatóságának tagja;
  • Marc Walder, a Ringier AG vezérigazgatója (CEO) és részvényese, valamint a ‘digitalswitzerland’ alapítója
  • és mostantól a már említett Bruno Valsangiacomo.

További karrierhíreket olvashatnak a Media1 karrier rovatában.

Szóljon hozzá!