fbpx
pénz

300 ezer forintért támogató véleményeket vásárol a Fidesz-közeli alapítvány fiataloktól

A Szövetség az Új Nemzedékért Alapítvány összesen 300 ezer forintot ígér azoknak az egyetemistáknak, akik hajlandók a Fidesz-közeli alapítvány ideológiájának megfelelően véleménycikket publikálni a neten.

A 444.hu észrevette, hogy a kormányzati médiaholdinghoz tartozó szoljon.hu-n, valamint a Fidesz-közeli KESMA alá tartozó megyei lapokban megjelent egy pályázati felhívás Fúzió Ösztöndíj Program néven „polgári értékeket valló egyetemistáknak”.

A Szövetség az Új Nemzedékért Alapítvány által pályázat győzteseitől azt várják, hogy az 5 hónapon át folyósítandó havi 60 ezer forint nettó összegért, azaz összesen 300 ezer forintét cserébe publikációkat, véleménycikkeket jelentessenek meg, valamint hallgatótársaik körében közösségszervező feladatokat lássanak el, működjenek közre rendezvények szervezésében. Az önkéntes alkalmi propagandistáknak új szervezeti hálót is alapítanak Fúzió Hallgatói Közösségek néven.

A 444 szerint feltűnő, hogy  az augusztus elsején induló program résztvevői éppen az őszi önkormányzati választás előtti hónapokban kezdenek pénzt kapni annak fejében, hogy kormánypárti véleményekkel írják tele az internetet és az offline sajtót.

A jelentkezés határideje most vasárnap, vagyis már kevesebb mint két nap van rá, hogy valaki ajánlást szerezzen egy civil vagy közéleti szervezet vezetőjétől.

A pályázóknak ezenkívül önéletrajzot kell beadniuk, továbbá az alábbi három téma közül egyet ki kell fejteniük 1 gépelt oldalnyi terjedelemben, hogy az alapítvány emberei ellenőrizhessék, támogatható-e az illető gondolkodásmódja.

  • Az egyén szabadsága vagy a közösség érdeke fontosabb?
  • Helyettesíthető-e az atomenergia más energiaforrásokkal?
  • Hogyan látod az Európai Unió jövőjét az elkövetkezendő tíz évben?

A Szövetség az Új Nemzedékért Alapítványt Ágh Péter, a Fidelitas elnöke hozta létre 2012-ben, a kuratórium első elnöke Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere volt, a szervezet a Lendvay utcai Fidesz-székházba van bejegyezve – tette hozzá a 444.

Borító: Unsplash
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások