Az MTVA épülete Budapesten Fotó: Ladányi András, Media1

A közmédia új tévés és rádiós műsort indít

Három tévécsatornán és egy rádiócsatornán is fogható lesz az új, Édes anyanyelvünk című műsor.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A magyar nyelv értékeinek bemutatására vállalkozik a közmédia új műsora, amely június közepétől lesz látható a Duna Televízió, a Duna World és az M5 tévécsatornákon. Az Édes anyanyelvünk című produkció, a televíziós megjelenésekkel párhuzamosan, a Kossuth Rádióban is hallható lesz.

Az ötperces televíziós változat műsorvezetője Csöre Gábor lesz, aki egy-egy nyelvi érdekesség köré építi fel műsorát.

Vendégei nyelvészek, akik ismeretterjesztő formában segítenek a műsorvezetőnek és a nézőknek megérteni, hogy miként tudunk érthetően, helyesen, pontosan beszélni és fogalmazni magyarul.

A közmédia közleménye szerint a néző a műsorvezetővel és szakértőivel közösen fedezi majd fel a magyar nyelv érdekességeit, szépségeit, érti meg a sokszor rosszul alkalmazott szabályokat, a nyelv logikáját.

„Szó lesz általános nyelvhasználati kérdésekről mint az egybeírás-különírás, a kötőjel helyes használata, a j és ly, a vesszőhasználat, vagy az ikes igék. Amivel a hétköznapokon találkozunk, azzal mi is foglalkozunk. Az eddig felvett epizódok mind szolgáltak meglepetéssel számomra is. Tudatosítottak megszokásból használt nyelvi fordulatokat, javítottak berögzült hibákat. Nekem ez egy nagyon élvezetes tanulási folyamat, remélem, hogy a nézőknek is az lesz. Mindenkinek ajánlom, aki szeretné tudatosabban használni a magyar nyelvet, de azoknak is, akik szeretik az érdekességeket” – idézik Csöre Gábort.

A televíziós csatornákon hetente egyszer jelentkezik a műsor, a Kossuth Rádió műsoraként viszont minden hétköznap újabb érdekes nyelvi téma kerül terítékre. A rádiós műsor házigazdája Bordi András, aki nemrégiben lett a Kossuth főbemondója.

Az Édes anyanyelvünk június 16-tól minden vasárnap 14:15-től lesz képernyőn a Duna Televízióban, 18:55-től a Duna World műsorán, szombatonként 16:55-től az M5 képernyőjén, július 1-jétől pedig minden hétköznap a Kossuth Rádióban 15:40-től.

Kiemelt kép: A közmédia székháza Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti