fbpx
Benke László, a Laci bácsi konyhája műsorvezetője, sztárséf

Nem főz több finomságot Benke László

Elhunyt a sokszor csak Laci bácsiként emlegetett tévés mesterszakács, a Laci bácsi konyhája műsorvezetője.

Benke László többszörös világbajnok magyar mesterszakács és mestercukrászt, az ország egyik legismertebb tévés szakácsát 70 éves korában érte a halál – számolt be a szomorú hírről a Laci bácsi konyhája című műsort korábban éveken át sugárzó ATV a honlapján.

Az atv.hu a Wikipedia alapján felidézte: Benke Laci bácsi 1966-ban a Szabadság Szállóban hidegkonyhafőnök, ezután a Tihanyi Motel, majd a Gundel Étterem séfhelyetteseként munkálkodott. 1971-ben a Sylvanus Szálló konyhafőnöke volt. 1972-ben Párizsban a Magyar Ház séfjeként dolgozott, majd hazatérése után, 1974-től a Gundel Károly Vendéglátóipari SzK és SzKI tanára volt 18 évig, ahol „Kiváló pedagógus” kormánykitüntetéssel ismerték el. 1979-ben mesterszakácsi, 1980-ban pedig mestercukrászi vizsgát szerzett.

1980-ban a Vendéglátó Főiskola áruforgalmi szakán végzett. 1981-ben Hollandiában dolgozott. 1988-ban a frankfurti szakácsolimpián a regionális csapat vezetőjeként megnyerte a nemzetek nagydíját. 1992-ben Mátyás Király Éttermet üzemeltette, melyet a „Legjobb Étterem” címmel tüntettek ki. 1996-ban megkapta a Magyar Gasztronómiai Szövetség életműdíját. 1998-ban a „Chaîne des Rôtisseurs” lovagja lett.

Benke László 1998–1999 között a TV2 séfjeként több mint 400 adásban szerepelt, később az ATV-n heti rendszerességgel és hosszú időn át jelentkezett a Laci bácsi konyhája.

Benke László több szakácskönyvet is kiadott.

Az ATV szerint a mesterszakács régebb óta különböző betegségekkel küzdött, többször kórházban is feküdt.

A Laci bácsi konyhája Facebook-oldalnak jelenleg mintegy 76 ezer követője van.

Borító: Benke László, a Laci bácsi konyhája műsorvezetője
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások