Benke László, a Laci bácsi konyhája műsorvezetője, sztárséf

Nem főz több finomságot Benke László

Elhunyt a sokszor csak Laci bácsiként emlegetett tévés mesterszakács, a Laci bácsi konyhája műsorvezetője.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Benke László többszörös világbajnok magyar mesterszakács és mestercukrászt, az ország egyik legismertebb tévés szakácsát 70 éves korában érte a halál – számolt be a szomorú hírről a Laci bácsi konyhája című műsort korábban éveken át sugárzó ATV a honlapján.

Az atv.hu a Wikipedia alapján felidézte: Benke Laci bácsi 1966-ban a Szabadság Szállóban hidegkonyhafőnök, ezután a Tihanyi Motel, majd a Gundel Étterem séfhelyetteseként munkálkodott. 1971-ben a Sylvanus Szálló konyhafőnöke volt. 1972-ben Párizsban a Magyar Ház séfjeként dolgozott, majd hazatérése után, 1974-től a Gundel Károly Vendéglátóipari SzK és SzKI tanára volt 18 évig, ahol „Kiváló pedagógus” kormánykitüntetéssel ismerték el. 1979-ben mesterszakácsi, 1980-ban pedig mestercukrászi vizsgát szerzett.

1980-ban a Vendéglátó Főiskola áruforgalmi szakán végzett. 1981-ben Hollandiában dolgozott. 1988-ban a frankfurti szakácsolimpián a regionális csapat vezetőjeként megnyerte a nemzetek nagydíját. 1992-ben Mátyás Király Éttermet üzemeltette, melyet a „Legjobb Étterem” címmel tüntettek ki. 1996-ban megkapta a Magyar Gasztronómiai Szövetség életműdíját. 1998-ban a „Chaîne des Rôtisseurs” lovagja lett.

Benke László 1998–1999 között a TV2 séfjeként több mint 400 adásban szerepelt, később az ATV-n heti rendszerességgel és hosszú időn át jelentkezett a Laci bácsi konyhája.

Benke László több szakácskönyvet is kiadott.

Az ATV szerint a mesterszakács régebb óta különböző betegségekkel küzdött, többször kórházban is feküdt.

A Laci bácsi konyhája Facebook-oldalnak jelenleg mintegy 76 ezer követője van.

Borító: Benke László, a Laci bácsi konyhája műsorvezetője

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

ITBN 2019

Jön az ITBN, álhírekkel és médiás workshoppal

Az idén már 15. alkalommal megrendezendő Informatikai Biztonság Napján a budapesti Groupama Arénában több ezer érdeklődő gyűlik össze, hogy a kiberbiztonság aktuális kérdéseiről szerezzen információkat. Lesz médiás workshop is.

Steiner Kristóf, a Kristóf’s Kitchen in The Studios leendő műsorvezetője és Nimród Dagan

Steiner Kristóf YouTube-on indít műsort

Tizenegy év után vegán gasztroformátummal tér vissza műsorvezetőként Steiner Kristóf, a címe: Kristóf’s Kitchen in The Studios. A műsort azzal a céggel közösen készíti, amelyik az RTL Klub kutyás műsorát is gyártja.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!