Benke László, a Laci bácsi konyhája műsorvezetője, sztárséf

Nem főz több finomságot Benke László

Elhunyt a sokszor csak Laci bácsiként emlegetett tévés mesterszakács, a Laci bácsi konyhája műsorvezetője.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Benke László többszörös világbajnok magyar mesterszakács és mestercukrászt, az ország egyik legismertebb tévés szakácsát 70 éves korában érte a halál – számolt be a szomorú hírről a Laci bácsi konyhája című műsort korábban éveken át sugárzó ATV a honlapján.

Az atv.hu a Wikipedia alapján felidézte: Benke Laci bácsi 1966-ban a Szabadság Szállóban hidegkonyhafőnök, ezután a Tihanyi Motel, majd a Gundel Étterem séfhelyetteseként munkálkodott. 1971-ben a Sylvanus Szálló konyhafőnöke volt. 1972-ben Párizsban a Magyar Ház séfjeként dolgozott, majd hazatérése után, 1974-től a Gundel Károly Vendéglátóipari SzK és SzKI tanára volt 18 évig, ahol „Kiváló pedagógus” kormánykitüntetéssel ismerték el. 1979-ben mesterszakácsi, 1980-ban pedig mestercukrászi vizsgát szerzett.

1980-ban a Vendéglátó Főiskola áruforgalmi szakán végzett. 1981-ben Hollandiában dolgozott. 1988-ban a frankfurti szakácsolimpián a regionális csapat vezetőjeként megnyerte a nemzetek nagydíját. 1992-ben Mátyás Király Éttermet üzemeltette, melyet a „Legjobb Étterem” címmel tüntettek ki. 1996-ban megkapta a Magyar Gasztronómiai Szövetség életműdíját. 1998-ban a „Chaîne des Rôtisseurs” lovagja lett.

Benke László 1998–1999 között a TV2 séfjeként több mint 400 adásban szerepelt, később az ATV-n heti rendszerességgel és hosszú időn át jelentkezett a Laci bácsi konyhája.

Benke László több szakácskönyvet is kiadott.

Az ATV szerint a mesterszakács régebb óta különböző betegségekkel küzdött, többször kórházban is feküdt.

A Laci bácsi konyhája Facebook-oldalnak jelenleg mintegy 76 ezer követője van.

Borító: Benke László, a Laci bácsi konyhája műsorvezetője

Szóljon hozzá!

Story4 TV

A Story4 tulajdonosa Luxemburgból (is) szolgáltatna műsort, de a helyi médiahatóság nem támogatja

Egyelőre kérdéses, megadja-e az engedélyeket a luxemburgi kormány, miután a Story4, a Film4, a TV4, az Arena4 és a Galaxy4 tévécsatornákat működtető Network4 luxemburgi médiaszolgáltatási jogosultságot igénylő dokumentációját az északnyugat-európai ország médiahatósága nem találta kellően alaposnak. A Media1 arról kérdezte Borsány-Gyenes Andrást, a vezérigazgatót, mik a szándékaik Luxemburgban.