fbpx
A DIGI egyik ügyfélszolgálata Budapesten. Fotó: Google Utcakép

Elindult a DIGI Mobil, itt vannak a részletek

Bekapcsolta mobilszolgáltatását a távközlési cég, mely az első időszakban 0 forintos tarifákkal igyekszik magához csábítani a leendő előfizetőket.

A DIGI hétfőn bejelentette, hogy május 27-én, azaz már ma elindítja mobil telekommunikációs szolgáltatásait a magyarországi piacon, méghozzá saját mobilhálózaton, amelyet a cég az elmúlt négy évben jelentős tervezési, beruházási és kivitelezési folyamatok eredményeként hozott létre. Ezentúl tehát a DIGI kábeltévé, kábelinternet, vezetékes telefon, műholdas televízió mellett mobil hang és adat szolgáltatásokat is nyújt majd.

(A Media1 egyébként már május elején megírta, hogy egy hónapon belül indul a DIGI mobilszolgáltatása, de konkrét nap eddig nem volt ismert.)

Ingyenes próbát kínálnak az év végéig

A DIGI közölte azt is, hogy az év végéig elérhető kedvezményes ajánlatot vezet be, a legalább egy vezetékes vagy műholdas szolgáltatást már igénybe vevő DIGI/Invitel ügyfelek számára. A kedvezményes ajánlat hűségidő vállalása nélkül vehető igénybe, így az ügyfelek szabadon dönthetnek az előfizetés időtartamáról. A kedvezményes ajánlat havidíjat nem tartalmaz, az ügyfelek csak a felhasznált szolgáltatásokért fizetnek.

A mobilszolgáltatásra vonatkozó ajánlat legfontosabb elemei:

  • Havidíj 0 Ft/hó
  • Mobil adatforgalom: korlátlan
  • Hálózaton belüli hívások 0 Ft/perc
  • Hálózaton belüli SMS 0 Ft/üzenet
  • Belföldi és EU hívások (minden belföldi vezetékes- és mobilhálózat irányában és minden EU országbeli vezetékes és a legtöbb jelentős mobilhálózat irányában) 5Ft/perc

A részletekről a cég honlapján, a digi.hu-n adnak tájékoztatást.

Folyamatosan bővül majd a lefedettség

A DIGI közölte: folyamatosan fejleszti mobilhálózatát és több ütemben bővíti annak lefedettségét. „Eltökéltek vagyunk, hogy további beruházásokat eszközöljünk, teszteljünk, továbbra is együtt dolgozzunk az ügyfeleinkkel, és folyamatosan bővítsük lefedettségünket azokra a területekre fektetve a hangsúlyt, melyek a legfontosabbak a mi mobil szolgáltatásunkat választó ügyfelek számára” – mondta Dragos Spătaru, a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. ügyvezetője és az Invitel Zrt. vezérigazgatója.

Annak ellenére, hogy a kültéri lefedettség sok településen, valamint fontosabb autópályákon és közutakon már elérhető, kezdetben csak azokon a településeken lesz kereskedelmileg is hozzáférhető a szolgáltatás, ahol a beltéri lefedettség is előrehaladott állapotban van. A szolgáltatás lefedettségét a DIGI folyamatosan bővíti, a cég a digi.hu/lefedettseg honlapon, lefedettségi térképen közöl lefedettségi térképet arról, hogy mely településeken érhető el a kereskedelmi mobilszolgáltatása.

Sajátmárkás mobiltelefont is kínálnak

A mobiltelefon szolgáltatáson felül a DIGI az ügyfelek számára elérhetővé tesz egy, a megbízható és ismert márkák portfólióiból választott készüléklistát is, mely készülékeket a legtöbb DIGI üzletben ki is lehet próbálni.

A DIGI már a mobiltelefon szolgáltatás indulásának pillanatától elérhetővé teszi sajátmárkás telefonkészülékeit, a DIGI C1, DIGI R1 és DIGI K1 típusokat. Ezeket a készülékeket kifejezetten az ügyfelek igényeinek kiszolgálására fejlesztették az ár és a minőség szempontjából.

4G-s a hálózat, de akár a régi, 2G-s telefonok is használhatók az új hálózaton

A DIGI hálózata magában foglalja a mobil telekommunikáció legutóbbi kiforrott fejlesztéseit, 4G technológiát kínálva az újabb generációs telefonok számára. Ugyanakkor a hálózat a 2G szabványt is használja, hogy a hangszolgáltatások esetében biztosítsa a kompatibilitást a korábbi, már használatban lévő telefonokkal. A DIGI jelezte azt is, hogy 5G szolgáltatásokat is fejleszteni kíván, hogy előmozdítsa a gyors fejlődést a mobilkommunikáció jövője felé.

A DIGI már a szolgáltatás magyarországi indulásának pillanatában térítésmentesen bevezet két 4G funkcionalitást, melyek a hangszolgáltatás kiemelkedő minőségét hivatottak biztosítani. Ezek minden kompatibilis telefonkészülékkel rendelkező ügyfél számára elérhetőek lesznek: VoLTE (4G/LTE alapú hangátvitel) és VoWIFI (WiFi alapú hangátvitel). Ezek a funkcionalitások szinte azonnali híváskapcsolást és kiemelkedő hangminőséget biztosítanak, illetve a hangszolgáltatások lefedettségét kiterjesztik azokra a területekre is, ahol az előfizető WiFi kapcsolattal rendelkezik .

A VoWifi egy plusz minőséget hoz azon ügyfeleknek, akik a DIGI optikai hálózatán biztosított internet szolgáltatásokat veszik igénybe, de elérhető minden más, nem korlátozott WiFi hálózatban is.

A DIGI egyébként évek óta ígéri belépést a magyar mobilpiacra, ehhez már 2014-ben szerzett az NMHH-tól frekvencialicenceket, majd 2016-ban egy másik frekvenciasáv használatára is licencet kapott a hatóságtól. Ez utóbbi frekvenciasávot nemrég már elkezdte használni a cég.

Borítókép: A DIGI egyik ügyfélszolgálata Budapesten. Fotó: Google Utcakép
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások