fbpx
mobil, mobiltelefon

Indul a DIGI mobilszolgáltatása

Egy hónapon belül rajtol a DIGI Mobil. A mobilnetes tarifák alapján biztosan nagyon olcsó lesz, bár a maximális sebesség nem épp a legjobb.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Két, egymással is összefüggő fejlemény is lesz júniusban a DIGI háza táján.

Az egyik, hogy a DIGI megszünteti a Telenoral kötött korábbi kereskedelmi kapcsolatát. A másik, ennél is jelentősebb esemény, hogy a DIGI hosszú csúszás után, végre elindítja saját új mobilhálózatán az önálló mobilnetes adatszolgáltatását.

A Telenorral 2010 óta fennálló együttműködés keretében a DIGI már eddig is árult mobilnetes díjcsomagot, június 30-án azonban felmondják a korábbi előfizetéseket is, az ügyfeleket erről levélben tájékoztatták. Ekkorra viszont már üzemelni fog a DIGI saját mobilhálózata, legalábbis június elsején már biztosan bekapcsolják a mobilnet szolgáltatást rajta.

Lehet, hogy már a hangszolgáltatást is aktiválják?

Sőt olyan, egyelőre hivatalosan nem megerősített, de bennfentes pletykákat is hallottunk, hogy akár már a hangszolgáltatást is bekapcsolhatják a hálózaton június elsején.  A havi díj 3500 forintba kerül majd a korlátlan beszélgetést, sms-t és 50 gigabájt adatforgalmat is magába foglaló csomag esetében.

Kerestük a hanghívás bekapcsolásával és a tarifával kapcsolatos pletykákról a DIGI sajtóosztályát, de azt mondták, nem tudják megerősíteni. Igaz, nem is cáfolták az értesülést.

Ami már biztos: mobilnet havi ezer forintért 50 giga

Bár a hangtarifákra vonatkozó információk egyelőre tehát nem megerősített pletykák, a Media1 által megszerzett, az ügyfeleknek kiküldött tájékoztatólevelek alapján van, ami már hivatalos, tehát teljesen biztos.

Mégpedig az, hogy a DIGI-nél mindössze 1000 forintért 50 gigabájtnyi adatkeretet kínálnak fel azoknak, akik eddig a Telenorral kötött partnerség alapján kaptak mobilnetet a DIGI-nél.

Az ügyfeleknek kiküldött DIGI-s tájékoztatólevél. Forrás: Media1.hu
Az ügyfeleknek kiküldött DIGI-s tájékoztatólevél. Forrás: Media1.hu

Ezek az árak kifejezetten olcsónak számítanak. Igaz, a maximális le- és feltöltési sebesség nem túl magas: a letöltés 15, a feltöltés 2 Mbit sebességű lesz másodpercenként a tájékoztatólevelek alapján.

Az egyelőre nem ismert, hogy kik és milyen feltétekkel tudják majd igénybe venni a szolgáltatást, így elvár-e a cég például hűségidőt, illetve az ország mely területein élők vehetik majd igénybe a DIGI mobilnetet. Ezzel kapcsolatban is érdeklődtünk a DIGI sajtóosztályán, ahol azt írták:

„A Telenor és a DIGI között létrejött hálózati hozzáférési megállapodás, melynek keretein belül ügyfeleink mobilinternet-szolgáltatást vehettek igénybe cégünktől, június 30-án megszűnik. Azokon a településeken, ahol a műszaki feltételeknek köszönhetően június elsejétől már elérhető lesz a DIGI új mobilinternet szolgáltatása, ott az új feltételekről külön tájékoztató levélben értesítettük a jelenleg is aktív mobilinternet-szolgáltatással rendelkező ügyfeleinket.”

A DIGI egyébként évek óta ígéri belépést a magyar piacra, ehhez 2014-ben meg is szerezte az NMHH-tól a szükséges frekvencialicenceket, majd 2016-ban egy másik frekvenciasáv használatára is licencet kapott a hatóságtól. Ez utóbbi frekvenciasávot nemrég már elkezdte használni.

Kiemelt kép: 123rf
Szóljon hozzá!