YouTube Music

Megérkezett Magyarországra a YouTube Premium és a YouTube Music

Lehetővé vált a reklámmentes zene- és videóhallgatás, valamint az is, hogy a videómegosztóról hallgatott zenék a háttérben szóljanak a mobiltelefonon.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Mostantól Magyarországon is elérhető a YouTube közösségi videómegosztó rendszer prémium verziója, a YouTube Music és a YouTube Premium.

Ezt nyújtja a YouTube Music

A YouTube Music a Google Play Music és a megszokott YouTube egyes funkcióinak összegyúrásával jött létre.

Előnye a klasszikus YouTube-os zenehallgatáshoz képest, hogy a zenéket itt akár háttérbe is helyezhetjük a mobiltelefonon is, a zenelejátszás az eddigi YouTube kliensprogrammal ellentétben nem áll le ilyenkor sem. A havidíjas konstrukcióban hallgathatjuk a zenéket offline, tehát internetkapcsolat nélkül is, és a reklámoktól is mentesülhetünk.

A YouTube Music szolgáltatás bevezetésével a Google célja az is lehet, hogy a Spotify-nak, az Apple Musicnak és több más piaci szereplőnek konkurenst állítson. A YouTube Music – hasonlóan például a Spotify-hoz – igyekszik megtanulni a felhasználó zenei ízlését is, és olyan zenei találatokat adni, amelyek ehhez illeszkednek. Persze a felhasználó maga is megválaszthatja a hallgatni kívánt zenéket.

 

A YouTube Music fizetős változata 1490 forintba kerül havonta, illetve van belőle családi csomag is, amikor akár hatan is használhatják ugyanazt a csomagot. Ennek ára 2290 forint.

Ezt kapják a YouTube Premium felhasználói

A YouTube Premium is megérkezett. Ez 1790 forintért működik egy felhasználó esetén, míg a hat felhasználós családi csomag 2690 forintba kerül.

Ebben az árban benne van a YouTube Music fizetős szolgáltatásának használata mellett az is, hogy reklámmentesen nézhetjük meg bármely YouTube-videót. Emellett lementhetők lettek a videók. Igaz, erre eddig is volt lehetőség, de csak trükkösen, különböző kiegészítőkkel, illetve erre szolgáló, harmadik fél által készített oldalak segítségével, a YouTube szabályzatának megkerülésével.

A YouTube Premium felhasználói ezenkívül elérhetik a YouTube saját gyártású tartalmait, a YouTube Originals név alatt nyilvánosságra hozott sorozatait és egyéb műsorait.

A Google videómegosztó szolgáltatása, a YouTube 2005-ben indult. Az egyik legnépszerűbb internetes oldalról és az egyik legértékesebb világmárkáról van szó. Ezért is izgalmas lesz azt figyelni, hogy a magyar felhasználók hajlandók lesznek-e fizetni a tartalmaiért, vagy maradnak az eddigi változatánál.

Egy magyar cég is kísérletezik fizetős videómegosztóval

Március végén számoltunk be róla, hogy egy magyar kísérlet is van fizetős megosztóra: úgy hívják, hogy Viddo. Az oldal azonban igyekszik magát nem a YouTube konkurenseként pozicionálni, hiszen a Viddón például a videók megosztásáért, az úgynevezett kurátorkodásért is kreditek szerezhetők, sőt ha valaki hajlandó reklámokat vagy támogatott tartalmakat nézni, reklámok megtekintését is díjazza az oldal. A videók alkotói pénzt kaphatnak tartalmaikért.

Borító: 123rf

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezetője a UPC előtt

Megvan az EU engedélye: A Vodafone pár napon belül a UPC tulajdonosa lehet

A mai napon az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone Csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is. Az ügylet napokon belül megvalósulhat a Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország közös működésével.

Netflix Caspar Camille, Unsplash

Nagyot csökkent a Netflix népszerűsége Amerikában

Nyolc év után először visszaesett az amerikai Netflix-előfizetők száma, az országhatáron kívül pedig nem a vártnak megfelelő ütemben bővült a Netflix előfizetői tábora. Az üzleti eredmények tekintetében is visszaesés látszik, miközben nő a verseny. Nem csoda, hogy ezt a tőzsdén a befektetők is rosszul fogadták.

MOL Bubi pontok és a szabad kapacitás a Google Térképen fotó: képernyőkép / Media1.hu

Újdonság a Google Térképen

Ezentúl a MOL Bubi közösségi kerékpárkölcsönzőkben elérhető szabad biciklik száma is látszik az internetes keresőóriás térképén.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!