A válaszonline díjazott cikke

Migránskártya-blöfföt leleplező cikk kapta a Minőségi Újságírásért Díjat

A Válasz Online újságírója kapta az elismerést, de a zsűri több más munkát is kiemelt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Vörös Szabolcsnak, a Válasz Online újságírójának ítélte oda a márciusi Minőségi Újságírásért Díjat a Főszerkesztők Fórumának zsűrije.

A zsűri szerint az újságíró, illetve a cikk alapos és  olvasmányos riport keretében járta körbe a helyszínen, Délkelet-Törökországban, minek köszönhető, hogy az ottani mintegy négymilliós menekülttömeg miért nem indul meg Európa felé. Az írás A nagy migránskártya-blöff: ezért nem ismétlődik meg a 2015-ös menekültválság címmel jelent meg.

A zsűri kiemelésre méltónak talált három másik munkát is:

  • Kasnyik Márton és Hajdu Miklós, a G7 újságírói a budapesti lakásár-robbanás jelenségét járták körül, látványos infografikákon ábrázolva, hogyan változtak a lakásárak az elmúlt évtizedben.
  • Biró Marianna, Cseke Balázs és Munk Veronika (Index) Felzaklatta a kisvárost a társukat alázó brutális kamaszok ügye címmel megjelent cikkükben azt nézték meg, milyen hangulat alakult ki Nádudvaron az RTL Klub helyi tinierőszakról szóló híradása után.
  • Erdélyi Péter, a 444 újságírója pedig az otthon elvégezhető DNS tesztek előnyeinek, hátrányainak, ellentmondásainak és kockázatainak járt utána, miközben tesztelte is azokat. A cikk elkészítésében közreműködött Halász Júlia is.

A Minőségi Újságírásért Díj zsűrijének tagjai voltak: Both Vilmos, Dudás Gergely, Nyáry Krisztián, Pistyur Veronika, Sonnevend Júlia, Veiszer Alinda és Weyer Balázs.

A nyertes írás szerzője 200 ezer forint jutalomban részesül.

Borítókép: a márciusi Minőségi Újságírásért Díj győztes írásának borítója

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti