A válaszonline díjazott cikke

Migránskártya-blöfföt leleplező cikk kapta a Minőségi Újságírásért Díjat

A Válasz Online újságírója kapta az elismerést, de a zsűri több más munkát is kiemelt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Vörös Szabolcsnak, a Válasz Online újságírójának ítélte oda a márciusi Minőségi Újságírásért Díjat a Főszerkesztők Fórumának zsűrije.

A zsűri szerint az újságíró, illetve a cikk alapos és  olvasmányos riport keretében járta körbe a helyszínen, Délkelet-Törökországban, minek köszönhető, hogy az ottani mintegy négymilliós menekülttömeg miért nem indul meg Európa felé. Az írás A nagy migránskártya-blöff: ezért nem ismétlődik meg a 2015-ös menekültválság címmel jelent meg.

A zsűri kiemelésre méltónak talált három másik munkát is:

  • Kasnyik Márton és Hajdu Miklós, a G7 újságírói a budapesti lakásár-robbanás jelenségét járták körül, látványos infografikákon ábrázolva, hogyan változtak a lakásárak az elmúlt évtizedben.
  • Biró Marianna, Cseke Balázs és Munk Veronika (Index) Felzaklatta a kisvárost a társukat alázó brutális kamaszok ügye címmel megjelent cikkükben azt nézték meg, milyen hangulat alakult ki Nádudvaron az RTL Klub helyi tinierőszakról szóló híradása után.
  • Erdélyi Péter, a 444 újságírója pedig az otthon elvégezhető DNS tesztek előnyeinek, hátrányainak, ellentmondásainak és kockázatainak járt utána, miközben tesztelte is azokat. A cikk elkészítésében közreműködött Halász Júlia is.

A Minőségi Újságírásért Díj zsűrijének tagjai voltak: Both Vilmos, Dudás Gergely, Nyáry Krisztián, Pistyur Veronika, Sonnevend Júlia, Veiszer Alinda és Weyer Balázs.

A nyertes írás szerzője 200 ezer forint jutalomban részesül.

Borítókép: a márciusi Minőségi Újságírásért Díj győztes írásának borítója

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Kiemelt kép: Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírona meggyilkolása után még hónapokkal is gyertyákkal emlékeznek Pozsonyban. Fotó: Szalay Dániel, Media1 (a mobiltelefonos felvétel 2018.12.30-án készült)

Kuciak-gyilkosság: Tovább duzzad a botrány

A szlovák hatóságok nagy erőkkel nyomoznak azon rendőrségi és igazságügyi alkalmazottak ellen, akik információkkal segítették Marián Kočner nagyvállalkozót, akit azzal vádolnak, ő adott megbízást Ján Kuciak oknyomozó újságíró megölésére. Ám a besúgók segítségével eddig rendre kisiklott a nyomozók keze közül.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!