vs.hu

Visszahozták a vs.hu tartalmait

A fideszes médiaholdinghoz tartozó New Wave Media Group visszakapcsolta a bezárt vs.hu oldal hetekkel ezelőtt eltüntetett archívumát.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Április közepén a Media1 is megírta: digitális könyvégetést tartott a vs.hu tulajdonosa, vagyis elérhetetlenné tette az oldal archívumát.

Történt mindez annak ellenére hetekkel ezelőtt, hogy  Liszkay Gábor, a vs.hu-t tulajdonló Orbán-párti, fideszes médiaholding korábban kijelentette, egy sajtótermék archívumának elérhetetlenné tétele digitális könyvégetésnek felel meg. A Media1 arról is beszámolt, hogy bár a nyomtatott sajtótermékekkel ilyesmi nem fordulhat elő, hiszen a kiadók kötelesek úgynevezett köteles példányt leadni belőlük az Országos Széchényi Könyvtárban, a digitális térben publikált tartalmakra nincs hasonló kívánalom, a digitális közkincseket semmi nem védi meg a pusztítástól.

Így a Liszkay Gábor érdekeltségében lévő KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) elvben bármikor további több száz médiatermék archívumának megsemmisítéséről is büntetlenül dönthetne, beleértve például Magyarország összes megyei lapjának tartalmait is.

Mostanra úgy tűnik, valami változott. Ugyanis mint azt a 24.hu felfedezte, visszatért a vs.hu archívuma, a webcímet immáron nem irányítják át az origo.hu-ra, ahogy az történt az elmúlt hetekben.

 

 

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Netflix Caspar Camille, Unsplash

Nagyot csökkent a Netflix népszerűsége Amerikában

Nyolc év után először visszaesett az amerikai Netflix-előfizetők száma, az országhatáron kívül pedig nem a vártnak megfelelő ütemben bővült a Netflix előfizetői tábora. Az üzleti eredmények tekintetében is visszaesés látszik, miközben nő a verseny. Nem csoda, hogy ezt a tőzsdén a befektetők is rosszul fogadták.

MOL Bubi pontok és a szabad kapacitás a Google Térképen fotó: képernyőkép / Media1.hu

Újdonság a Google Térképen

Ezentúl a MOL Bubi közösségi kerékpárkölcsönzőkben elérhető szabad biciklik száma is látszik az internetes keresőóriás térképén.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!