A közmédia gyártóbázisa Budapesten a Kunigunda útján. Fotó: Ladányi András / Media1

Busás fizetést kap a hírhamisítóként elhíresült Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója

Közérdekű adatigénylésből derült ki, hogy bruttó 2,4 millió forintot kapott, plusz mellé még egyéb juttatások és opcionálisan évente prémium. Nyilvánossá vált az is, hogy mekkora összeget vihet haza Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató vezetője.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Mivel csak a 2011 és 2016 közötti időszakról voltak elérhetők nyilvánosan adatok, közérdekű adatigénylés során igényelt friss adatokat a hvg.hu, mekkora vezetői fizetéseket ad az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) és a Duna Médiaszolgáltató Zrt. (A korábbi időszak fizetéseinek mértékeiről az RTL Klub Híradója közölt korábban adatokat, miután másfél éves jogi huzavona után pert nyert az ezen közadatokat korábban jogszerűtlenül titkolni próbáló közmédia ellen.)

A hvg.hu friss adatigényléséből az derült ki most, hogy bruttó 2,4 millió forint keresete van Papp Dánielnek, az MTVA vezérigazgatójának, aki korábban meghamisított televíziós riportjai miatt hírhamisítóként híresült el, és a bíróság szerint jogszerűen nevezhető így.

A korábbi adatigényléskor egyébként Vaszily Miklósnak, az MTVA akkori vezérigazgatójának 2 millió forint volt a fizetése. Ám Vaszily fizetését egy bizonyos ponton túl, de még Vaszily időszakában 2018-ban felemelhették 2,4 millióra. (Vaszily egyébként mellékállást is vállalt a 2-2,4 milliós fizetése mellé Schmidt Mária cégénél.)

Papp Dániel elődje, Vaszily Miklós 2018 októberéig vezette az intézményt. Papp Dániel Vaszily alatt tartalomszolgáltatási igazgató volt, ekkor havi 1,85 millió forintot mutatott ki neki az intézmény az RTL-es per után.

Papp Dániel jelenlegi 2,4 milliós fizetése mellé prémiumot is hazavihet, ha kitűznek számára prémiumfeladatot, amit ő teljesít. Ez további legfeljebb 12 millió forintot jelenthet számára évente.

Az MTVA erről ezt a felvilágosítást adta a hírportálnak:

Egyéb juttatás jelenleg: vállalati gépjármű, mobilkommunikációs eszközök korlátlan használata, prémiumfeladat kitűzése (opcionális) esetén legfeljebb 5 havi alapbérnek megfelelő prémium/év.

Papp Dániel mellett a hvg.hu kikérte a Dobos Menyhért fizetésére vonatkozó információkat is. Dobos a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója. Ő havi bruttó 2 millió forintot kap a munkájáért. Dobos prémiuma az éves fizetés 25 százaléka lehet, tehát 6 millió forint. Úgy tűnik tehát, a Duna Médiaszolgáltató nem emelt 2018 márciusa, az RTL-nek adott adatközlés óta.

Kiemelt kép: A közmédia gyártóbázisa Budapesten a Kunigunda útján. Fotó: Ladányi András / Media1

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Kiemelt kép: Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírona meggyilkolása után még hónapokkal is gyertyákkal emlékeznek Pozsonyban. Fotó: Szalay Dániel, Media1 (a mobiltelefonos felvétel 2018.12.30-án készült)

Kuciak-gyilkosság: Tovább duzzad a botrány

A szlovák hatóságok nagy erőkkel nyomoznak azon rendőrségi és igazságügyi alkalmazottak ellen, akik információkkal segítették Marián Kočner nagyvállalkozót, akit azzal vádolnak, ő adott megbízást Ján Kuciak oknyomozó újságíró megölésére. Ám a besúgók segítségével eddig rendre kisiklott a nyomozók keze közül.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!