fbpx
autowallis

Megtalálták az AutoWallis új vezérigazgatóját

Az előző vezérigazgató, Prutkay Zoltán február végén távozott a Jóautók.hu és az Auto-licit.hu tulajdonosától.

Ormosy Gábor lett a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában jegyzett AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója. Ormosy Gábor annak a Prutkay Zoltánnak a feladatait veszi át, aki február végén távozott a cég éléről.

Ormosy Gábor jelentős tőkepiaci és vezetői tapasztalattal rendelkezik, és nem ismeretlen a Wallis és az autós iparág sem, hiszen korábban a Csoportnál pénzügyi igazgatói, míg a Wallis Autó Holdingnál pénzügyi igazgatói, majd vezérigazgatói feladatokat is ellátott.

Ormosy Gábor, az Autowallis új vezérigazgatója
Ormosy Gábor, az Autowallis új vezérigazgatója

Ormosy Gábor tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen és az amerikai Georgetown Egyetemen végezte. 2006-ban a Magyar Fejlesztési Bank leányvállalataként alapította meg és irányította vezérigazgatóként a kkv-k EU támogatásainak adminisztrálásáért felelős MAG Zrt.-t, majd ezt követően egyebek mellett az MKB Banknál és a Veolia csoportnál töltött be vezető pozíciókat.

A szakember feladata, hogy segítse a régiós autós vállalat hosszú távú stratégiájának kidolgozását, valamint növekedési terveinek megvalósítását.

Az AutoWallis új részvényeit februárban vezették be a BÉT-re, és a társaság vezetése májusra dolgozza ki ötéves stratégiáját, melyben azzal számolnak, hogy a csoport ebben az időszakban megduplázza tavalyi 70,2 milliárd forintos árbevételét. A vállalat jelenleg is keresi azokat a befektetési lehetőségeket Magyarországon, Kelet-Európában és a balkáni régióban, melyek hozzájárulnak a kitűzött célok teljesüléséhez. A stratégia megvalósítása során az AutoWallis újabb márkák és piacok megszerzése, valamint új üzletágak indítása révén bővülhet. A középtávú tervek között szerepel további autóértékesítési pontok nyitása, valamint a már meglévő márkakereskedő- és szervizhálózat fejlesztése Magyarországon és a régióban. A csoport vizsgálja az iparág átalakulásával járó olyan lehetőségeket is mint az elektromos autózás fejlődése, az önvezető autók megjelenése és a közösségi autózás erősödése. Ezek mellett az új értékesítési csatornák megjelenése is új befektetési lehetőségeket teremthet az AutoWallis számára. Ezen célok megvalósítása akvizíciók, új vállalatok alapítása, és a meglévők tevékenységének bővítése útján történhet – írják.

Az Autowallis vette meg idén év elején Spéder Zoltán nagyvállalkozótól a jóautók.hu és az auto-licit.hu internetes oldalakat.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások