autowallis

Távozik az AutoWallis vezére

Mától nem Prutkay Zoltán vezeti a céget. Egyelőre nem tudni, ki veszi át a feladatait.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A mai napon távozik posztjáról Prutkay Zoltán, az AutoWallis vezérigazgatója – derül ki a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett cég tájékoztatásából.

Prutkay Zoltán 2017 vége óta töltött be a pozíciót. A vállalat egyelőre nem tudta megmondani, ki veszi át a vezérigazgatói posztot, erről később adnak tájékoztatást.

Az Autowallis közleménye felidézte, hogy Prutkay Zoltán vezetése alatt az Altera vagyonkezelő átalakult a tőzsde autós cégévé, melynek részvényei ma már AutoWallis néven forognak a tőzsdén, miután a Prutkay által kidolgozott stratégia alapján a vállalat új stratégiai tulajdonossal, a Wallis Csoporttal erősödött.

Az Autowallis mostanra a Budapesti Értéktőzsde hetedik legnagyobb árbevételű vállalata, ahová olyan cégek tartoznak mint a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna és a Wallis Autókölcsönző. A Wallis cégcsoport épp az elmúlt hetekben vette meg a Net Mobilitás Zrt.-t Spéder Zoltántól, az Index volt tulajdonosától. A Net Mobilitás Zrt.-hez két használt autós oldal, a JóAutók.hu és az Auto-licit.hu tartozik.

A leköszönő vezérigazgató elmondta, hogy eredményesnek tartja az elmúlt másfél év megfeszített munkáját, és bízik abban, hogy az AutoWallis hosszú távon a magyar tőkepiac egyik ékköve lehet, valamint a részvényesi értékteremtés a jövőben is folytatódik. Prutkay Zoltán a terveivel kapcsolatban elmondta, hogy nem távolodik el a magyar tőkepiactól, hiszen a szintén a BÉT-en jegyzett AKKO Invest Nyrt. elnöki posztját is betölti, ahol vezetésével az igazgatóság feladata a korábban Plotinus Nyrt. néven működő vállalat új stratégiájának a kidolgozása és megvalósítása.

Az Auowallis a 2017-ben elért 70,2 milliárd forintos árbevételét a következő öt évben szeretné megduplázni. A vállalat célja, hogy a dinamikusan növekvő magyar és közép-kelet európai gépjármű-kereskedelmi és szolgáltatói szektorban találjon további befektetési lehetőségeket.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti