Pintér R. Róbert, az MTE új elnöke

Új elnök a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete élén

Már nem Andacs Botond, az Index lapigazgatója az MTE elnöke, tudta meg a Media1. Változott az elnökség összetétele is a szerdai közgyűlésen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Tisztújító közgyűlést tartott szerdán a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE). A közgyűlésen a Media1 információi szerint  Pintér R. Róbertet, a 4Kids Meseportál Kft. ügyvezetőjét választották meg a számos meghatározó hazai tartalomszolgáltató céget tagjai között tudó egyesület volt elnökének.

Az elnöki pozíciót 2018 áprilisától Andacs Botond, az Index.hu Zrt. lapigazgatója töltötte be, de ő most nem kívánta tovább folytatni a munkát az MTE élén elnökként. Úgy tudjuk, Andacs egyéb elfoglaltságai miatt döntött úgy, hogy nem vállal elnöki feladatkört a továbbiakban. Andacs ugyanakkor maradt tagja az MTE új elnökségének.

Andacs tavaly tavasszal Dunai Andrástól, a Central Médiacsoport volt digitális médiaigazgatójától vette át az elnöki pozíciót, aki 2013-tól vezette a szervezetet.

Andacs Botond, az MTE volt elnöke, az Index.hu lapigazgatója, az MTE elnökségi tagja. Fotó: cemp sales blog
Andacs Botond, az MTE volt elnöke, az Index.hu lapigazgatója, az MTE elnökségi tagja. Fotó: CEMP Sales blog

Az elnökség összetétele a következőként alakult a szerdai szavazást követően:

  • Andacs Botond (Index.hu Zrt.)
  • Burányi Róbert (www.Napi.hu Online Kft.)
  • Gazsó Gábor (New Wave Media Group Kft.)
  • Kübler Dániel (M-RTL Zrt.)
  • Szigeti Péter (Central Digitális Média Kft., 24.hu)
  • Pintér R. Róbert (4Kids Meseportál Kft.)

Az elnökségben a korábbihoz képest változás, hogy Detrekői Zsuzsa (Magyar Telekom) kikerült, míg Pintér R. Róbert bekerült.

A felügyelőbizottság tagjai:

  • Bán Zoltán (Net Média Zrt.)
  • Szabó Gergely (Special Effects Media)
  • Detrekői Zsuzsa (Magyar Telekom Nyrt.)

Az MTE 2001-ben létrehozott érdekvédelmi és önszabályozó testület, amelyet a hazai internetes tartalomszolgáltatók hoztak létre. Az egyesület arra törekszik, hogy az internet szabályozása a lehető legkisebb állami beavatkozás mellett történjen meg, és a hangsúly az önszabályozásra kerüljön.

Az MTE többek között etikai kódex kidolgozásával, a szakmai viták és az önszabályozási tevékenység koordinálásával kíván hozzájárulni az internetes kultúra fejlődéséhez – olvasható a szervezet honlapján.

Borítókép: Pintér R. Róbert, az MTE új elnöke, a 4Kids Meseportál Kft. vezetője

Szóljon hozzá!

Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, az Indamedia társtulajdonosa, a MEME alelnöke, a Pesti TV társtulajdonosa

Vaszily Miklós: Szeptemberben indulhat a Pesti TV

A Media1 érdeklődésére a TV2 elnöke és egyben az induló Pesti TV társtulajdonosa megosztott néhány információt a tervezett tévécsatornával kapcsolatban, például azt, hogy miért a TV2 Róna utcai székházába jegyezték be az új médiavállalatot.

A 168 Óra címlapja 2020.06.11-én

Bréking: Átalakul a 168 Óra és a Neokohn tulajdonosi szerkezete, a Pesti Hírlap eddigi tulajdonosa a Brit Media vezetője és résztulajdonosa lesz

A Media1 információi szerint a Pesti Hírlapot teljes egészében megvette a 168 Óra hetilapot, a 168ora.hu és a neokohn.hu internetes oldalakat tulajdonló, de hamarosan a tévés és rádiós szegmensben is erősíteni kívánó Brit Media, és a Brit Mediában ugyanakkor ezután résztulajdonosként és vezérigazgatóként is megjelenik hamarosan Milkovics Pál, a Pesti Hírlap eddigi tulajdonosa. A Pesti Hírlap és a 168 Óra összeköltözik. A Brit Mediánál pozíciót kap Keresztesi Péter, a Lokál egykori vezetője is.