fbpx
mcdonald's

A magyar McDonald’s gazdát cserélt

A Market Építő Zrt. alapítójának, a céget Garancsi Istvánnal, a miniszterelnök kötélbarátjával közösen tulajdonló Scheer Sándornak adták el a magyar Meki licencét.

A McDonald’s Corporation a mai napon jelentette be, hogy üzletrész-adásvételi szerződést írt alá Scheer Sándor vállalkozóval, aki a magyar piac Developmental Licensee (DL) partnerévé válik.

A megállapodás értelmében a McDonald’s a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra ruházza át, aki DL partnerként fejleszti és üzemelteti a piacon működő McDonald’s éttermeket. A magyarországi üzlet további működtetéséhez és növekedéséhez szükséges tőkét Scheer Sándor fogja biztosítani.

Mérföldkőként említik a változást

Az erről szóló tájékoztatás szerint ez a lépés újabb mérföldkövet jelent a McDonald’s Corporation törekvésében, hogy helyi üzleti partnerekkel együttműködve felgyorsítsa a piaci növekedést, egymástól eltérő környezetekben segítse a globális fejlesztések adaptálását, ösztönözze az innovációt, valamint még közelebb hozza a márkát az általa kiszolgált helyi fogyasztókhoz és közösségekhez.

A gyorsétteremlánc jelezte: a tranzakció várhatóan 2019 első negyedévében zárul majd le.

„Izgatottan várjuk, hogy Scheer Sándorral mint magyarországi stratégiai partnerünkkel dolgozhassunk együtt”

– mondta Ian Borden, a McDonald’s International Developmental Licensee Markets szegmensének elnöke. „Sikeres vállalkozóként Sándor világosan érti, hogy hogyan lehet egy vállalkozást sikeresen fejleszteni és építeni a piacon. Ami még fontosabb, hogy osztja a márka iránti szenvedélyünket. Az ingatlanfejlesztésben, építő- és vendéglátóiparban nyújtott kiemelkedő teljesítménye ügyfél- és emberközpontú gondolkodással párosul, ezért biztosak vagyunk abban, hogy Sándor a Magyarországon meglévő növekedési lehetőségeket az üzlet és a munkatársak részére egyaránt felgyorsítja majd.”

Régre nyúlik vissza Scheer Sándor és a Meki együttműködése

„Számos McDonald’s étterem és az első magyarországi Ronald Ház építésén keresztül már korábban is volt alkalmam a McDonald’sszal együttműködni, és ezt a közös munkát rendkívül inspirálónak és motiválónak találtam. Az ambiciózus, vendégközpontú tervek és a felkészült helyi csapat miatt is izgalmas időpont ez a McDonald’s-családhoz történő csatlakozásra. Várom, hogy a közös tudásunkat és tapasztalatainkat felhasználva további jelentős sikereket érjünk el a hálózattal, illetve egyre modernebb és kényelmesebb, élményközpontú éttermi környezetet nyújtsunk a magyar vendégeink számára.”

– mondta Scheer Sándor.

Az üzletvitel napi szintű irányítását a továbbiakban is Horváth Ágnes, a McDonald’s Magyarország ügyvezető igazgatója végzi majd, közölte a McDonald’s.

A változásról Horváth Ágnes elmondta:

„Tavaly, a McDonald’s magyarországi piacra lépésének 30. évfordulóján rekordévet zártunk, árbevételünk éves összehasonlításban a vállalat történetének legnagyobb növekedését produkálta. A DL-struktúrára való áttérés a legjobb pillanatban történik ahhoz, hogy segítségével felgyorsítsuk a vendégeinket szolgáló fejlesztéseket és innovációt, tovább modernizáljuk a márkát és a McDonald’s magyarországi növekedésének újabb fázisába lépjünk. A csapatommal együtt a jelenlegi lendületünkre építve tervezzük a közös munkát Scheer Sándorral.”

A Market Építő társulajdonosa

Scheer Sándor Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalata, a Market Építő Zrt. alapítója, részvényese és vezérigazgatója. Az üzletember  emellett a Unione Group ingatlanfejlesztő cég, valamint a Hotel Clark tulajdonosa.  A Market Építő Zrt. számos McDonald’s étterem és az első hazai Ronald Ház építésén keresztül a McDonald’sszal is szerzett közvetlen együttműködési tapasztalatokat.

A miniszterelnöki kötélbarát üzlettársa

A hírben említett Market Építő Zrt.-t a sajtóban főleg a miniszterelnök kötélbarátjaként emlegetett Garancsi István vállalkozásaként szokták emlegetni, de  Garancsi nem egyedüli tulajdonos, hisz az Opten céginformációs rendszer adatai alapján 51 százaléknyi részesedése van a Marketben. Vagyis voltaképpen a miniszterelnök kötélbarátjának üzlettársához kerül az amerikai gyorsétteremlánc Magyarországon.

A Market Építő Zrt. egyébként olyan beruházásokból ismert mint például a budapesti Fradi-stadion építése, de ők építették a Telekom új székházát is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások