újság, print, sajtó

Új díjat alapított a MÚOSZ

Ennek oka, hogy a Táncsics-díjat a kormány kisajátította.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Magyar Sajtódíj néven szakmai díjat alapított a legmagasabb színvonalú újságírói teljesítményt nyújtó sajtómunkások és alkotóközösségek elismerésére a legnagyobb taglétszámú hazai újságírószövetség, a MÚOSZ (Magyar Újságírók Országos Szövetsége). A díjat minden évben március 15-én, a Magyar Sajtó Napján fogják átadni, idén először.

Évente három díj lesz adható.

Hargitai Miklós, a MÚOSZ elnöke a Media1 érdeklődésére elmondta:

Azért hoztuk létre az új díjat, mivel a MÚOSZ elnöksége szükségét érezte, hogy legyen egy államtól független újságírói díj is, amit a szakma ad a szakmának. Az eddigi nagy sajtódíjat, a Táncsics-díjat ugyanis a kormány kisajátította. A kormánynak megint vannak olyan jelöltjei, akiknek a szakma magától biztosan nem adna díjat.

A Magyar Sajtódíjra (rövid indoklással) bárki: olvasó, kolléga, szerkesztőség, intézmény, szervezet jelölhet. Jelölt lehet mindenki, aki a magyar sajtóban újságírói munkát végezve a megelőző esztendőben a szakma és a közönség megbecsülését kivívó, kiemelkedő hozzáértésről, hivatástudatról és társadalmi felelősségérzetről tanúskodó alkotás(oka)t hozott létre.

A jelöltek közül a MÚOSZ elnöksége által fölkért, az újságírás különféle szakterületeinek rangos képviselőiből álló kuratórium választja ki a díjazottakat.

Az idei jelöléseket a [email protected] email-címre várják (az indoklással, a megjelenés pontos paramétereivel, lehetőség szerint a fölterjesztés alapjául szolgáló alkotásra mutató linkkel) 2019. február 17-ig.

Fotó: Brano Hudak, freeimages.com

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Gárdony, Velencei-tó

Ezért hal le a Velencei-tónál és sokszor a Balatonnál a mobilinternet hétvégente

A most még a T-csoporthoz tartozó, vállalati ügyfeleket kiszolgáló leányvállalata, a T-Systems írásba adta, hogy nem tud mit kezdeni vele, hogy hétvégente sokszor 0 közelébe zuhan a mobilinternet sebessége a turisztikailag kiemelten fontos Velencei-tó egyes területein. A cégnél időnként a főnökséget okolják, és azzal próbálják vigasztalni az érintetteket, hogy a Balatonnál is gondok vannak a hálózat alultervezettsége miatt.