Darvas Péter, az RTL Magyarország ma kinevezett Adat és BI vezetője

Új vezető az RTL Magyarországnál

A konkurens Viacomtól érkező új vezető feladata, hogy felépítse a cég adatelemző és BI csapatát, valamint a digitális portfólióval kapcsolatos elemzésekben nyújt segítséget.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Az RTL Magyarország hétfői bejelentése szerint Darvas Péter lett a médiavállalat Adat és BI (business intelligence – vagyis üzleti intelligenciás) területének vezetője.

Darvas Péter feladata az lesz, hogy felépítse a cég adatelemző és BI csapatát és a digitális platformok riportrendszerét, elemezze a digitális portfóliót és felmérje a növekedési lehetőségeket.

Több mint 20 tévécsatornát segített

A szakembert a konkurens Viacom International Media Networkstől igazolta az RTL Magyarország, ahová Darvas Péter még 2014-ben csatlakozott. Az elemző csoport vezetőjeként többek között 10-nél több tévécsatorna folyamatos vizsgálata, helyi és regionális kutatási projektek szervezése és üzletfejlesztési projektek elemzői támogatása volt a feladata a kelet-közép-európai régióban. 2016-tól Darvas felelősségi területe Lengyelországgal is bővült, Senior Manager Consumer Insights & Analytics CEE pozícióban dolgozott a Viacomnál. Ez idő alatt csapatával a teljes régióhoz kapcsolódó fogyasztói szokások méréséért és vizsgálatáért volt felelős, immár több mint 20 tévécsatorna folyamatos elemzési támogatásával.

Darvas pályafutását az NRC-nél kezdte kutatási menedzserként, és ad hoc kutatási projekteken dolgozott. Innen az Ipsoshoz vezetett útja, ahol kutatási menedzserként rádiókhoz, televíziókhoz, internet használathoz, nyomtatott és közterületi médiához, valamint telekommunikációhoz kapcsolódó kutatásokkal foglalkozott. Közreműködött projektmenedzserként a Gemius Hungary-vel közös online közönségmérési szolgáltatás hazai bevezetésében, valamint B2B és B2C online kutatási panelek kiépítésében segítette az üzletfejlesztési csapatot. Ezt követően a Magyar Telekomnál helyezkedett el BI (majd Senior BI) Manager pozícióban, ahol az üzletfejlesztési területen új üzleti lehetőségekhez kapcsolódó projektekben vett részt többek között a gaminghez, az e-kereskedelemhez és az IPTV közönségméréshez kapcsolódóan, illetve az Origo kutatási támogatása is feladata volt. Ebben az időszakban a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) keretein belül a szakértői csoport vezetőjeként volt szerepe a hivatalos online közönségmérési szolgáltatás felügyeletében. Ezután igazolt később a Viacomhoz.

Fotó: Darvas Péter, az RTL Magyarország ma kinevezett Adat és BI vezetője. Fotó: RTL Magyarország

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Kiemelt kép: Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírona meggyilkolása után még hónapokkal is gyertyákkal emlékeznek Pozsonyban. Fotó: Szalay Dániel, Media1 (a mobiltelefonos felvétel 2018.12.30-án készült)

Kuciak-gyilkosság: Tovább duzzad a botrány

A szlovák hatóságok nagy erőkkel nyomoznak azon rendőrségi és igazságügyi alkalmazottak ellen, akik információkkal segítették Marián Kočner nagyvállalkozót, akit azzal vádolnak, ő adott megbízást Ján Kuciak oknyomozó újságíró megölésére. Ám a besúgók segítségével eddig rendre kisiklott a nyomozók keze közül.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!