fbpx
MTVA

Uniós eljárást sürgetnek az MTVA miatt

Jávor Benedek már két éve panaszt tett a köztelevízió ellen.

Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője egy facebookos élő bejelentkezésen arról beszélt, hogy két éve panaszt nyújtott be az Európai Bizottságnál az MTVA finanszírozása miatt, mert szerinte az szembe megy az uniós alapelvekkel is. Szerinte a közelmúlt közmédiás történései miatt is azonnal lépnie kell az EB-nek, és kötelezettségszegési eljárást kel indítani Magyarország ellen.

Jávor szerint a magyar közmédia finanszírozása évek óta nem csak a magyar törvényeket sérti, hanem az uniós versenyjogi szabályokkal is szembemegy, hisz a 80 milliárd forintos éves anyagi támogatást nem csak közszolgálati tevékenységre költik. Pedig ha nem közszolgálati tartalmakat – például sportközvetítéseket – is ebből finanszíroznak, azzal versenyhátrányba hozzák a piaci alapon működő médiumokat. A képviselő úgy gondolja, az nem közszolgálat, hogy az MTVA csak egyetlen párt érdekeinek megfelelve teljesíti a propaganda és az agymosás feladatai, és „az MTVA helyén valójában a Fidesz sajtóosztálya működik”. Jávor Benedek fájlalta azt is, hogy magáncégek dobálták  az épületben lévő ellenzéki képviselőket, ahelyett, hogy a közmédia tudósított volna a petíciójukban foglalt öt pontról, ami arra utal, hogy már a közszolgálatiság látszatára sem adnak.

Jávor szerint ha az EU nem cselekszik végre, akkor azzal újabb szöget ver a magyar sajtószabadság koporsójába -tudósít a 24.hu.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások