fbpx

Portik Tamás

Juhász Péter a TV2 Média Csoport székházánál 2023. április 19-én.

Juhász Péter ismét végrehajtási bírságot kér a TV2 ellen, amiért a Tények továbbra is „hülyének nézi” a nézőket, a bíróságot és őt

Az Együtt volt elnöke szerint a TV2 vezetése „hülyének nézi” a bíróságot, a tévénézőket és őt, amikor csupán rövid és gyorsan elhadart, saját készítésű zavaros közleményekkel és nem a Fővárosi Ítétélőtábla jogerős ítélete által elvárt alapos szöveggel biztosít elégtételt a politikusról közölt 16 súlyos hazugságért. A volt ellenzéki politikus a Media1.hu-nak azt mondta, a bíróságoknak képesnek kell lenniük kikényszeríteniük az ítéleteiket, és azon országokban, ahol ez nem teljesül, ott már nem lehet a jogállamiságról beszélni, ezért ha a TV2 nem hajlandó végre a Fővárosi Ítélőtábla ítéletének megfelelő módon beolvasni a szöveget és a bíróság továbbra is kudarcot vall, és a kiszabható maximális, 500 ezer forintos végrehajtási bírságokkal nem tudja teljesítésre kényszeríteni a televíziót, Juhász idővel kész akár a Strasbourgi Európai Jogok Európai Bíróságára is elvinni az ügyet, amiért Magyarország jogrendszere lehetővé teszi a bírósági ítéletek figyelmen kívül hagyását.

Marsi Anikó, Gönczi Gábor, a Tények műsorvezetői és a Tényeket felügyelő Kökény-Szalai Vivien, a Tv2 hírigazgatója

A TV2 ezentúl minden este beismer néhány hazugságot Juhász Péterről, amíg el nem fogynak a beismerni valók, de a bocsánatkérést mellőzik az álhírterjesztésért és a hírigazgató is a helyén maradt

Szombaton este újabb „epizódjához” érkezett minden idők legszürreálisabb „televíziós sorozata”, mely a közpénzfinanszírozott TV2 Tények című hírműsorában látható, ugyanis a pénteki esti adáshoz hasonlóan megint elismertek néhány hazug állítást, amelyet a csatorna terjesztett az ellenzéki Együtt volt pártelnökéről közel 7 éve. A magyar kereskedelmi televíziózás 25 éves történetének valaha volt legdurvább és legszégyenteljesebb hírhamisítási botránya után is a helyén maradhatott Gecse Vivien (korábbi nevén Szalai Vivien) hírigazgató, és a TV2 pr-osztálya kitérő jellegű választ adott a Media1 azon kérdésére, volt-e bármilyen fegyelmi, személyi következménye a hírhamisításoknak a hírigazgatóra és munkatársaira nézve. Több hónapja a hírigazgató is hallgat a hírműsor körüli botrányok ügyében. A TV2 lapunkkal közölte: remélik, hogy az elégtétel mostani formáját Juhász Péter felperes elfogadja majd.

Andor Éva (Magyar Éva) felolvassa 2023.05.26-án, hogy a TV2 megsértette Juhász Péter személyésigi jogait

Felolvasott a TV2 Tényekben Andor Éva egy 40 másodperces szöveget arról, hogy valótlanságokat híreszteltek Juhász Péterről, de a 16 durva hazugságból csak párról tettek említést és nem kértek bocsánatot

Andor Éva (Magyar Éva) közleményt olvasott be tegnap, péntek este Juhász Péter felperesről. A Tények részéről súlyos hazugságokat beismerő szöveg időtartama mindössze 40 másodperc volt és közel sem szerepelt benne az összes 16 hazugság, ami miatt régóta elégtételt kellene adniuk egy jogerős bírósági ítélet szerint, és amelynek elmaradásért már többször végrehajtási bírságot is kiszabott a bíróság. A leszegett fejjel felolvasott szöveg után az átvert nézőktől és a karaktergyilkosság áldozatává vált politikustól történő bocsánatkérés helyett, mintha mi sem történt volna, léptek is tovább és brüsszelezni kezdtek.

Marsi Anikó, Gönczi Gábor, a Tények műsorvezetői és a Tényeket felügyelő Kökény-Szalai Vivien, a Tv2 hírigazgatója

Extrém fordulat a TV2 Tények körül: 16 alkalommal kell beismerniük, hogy hazudtak Juhász Péterről – nem fogadta el a bíróság, hogy a bocsánatkérések nem férnének bele a műsoridőbe

Mivel a kereskedelmi csatorna hírműsora korábban nem teljesítette a bíróság jogerős ítéletét, amely számos jogsértő, évekkel ezelőtt elhangzott valótlan állítás miatt bocsánatkérésre kötelezte Juhász Péterrel, az Együtt volt társelnökével kapcsolatban a Tényeket, majd az emiatt meginduló bírósági végrehajtás során nem jártak el megfelelően, most a bíróság másodjára is végrehajtást rendelt el a televízió hírműsora ellen, melynek így összesen 16 alkalommal kell bocsánatot kérnie az egykori politikustól, amiért 16 esetben valótlanságot közölt róla. Ráadásul megelégelve a bírósági ítélet végrehajtásának szabotálását, félmilliós végrehajtási pénzbírságot is kiszabott a Fővárosi Törvényszék a TV2-re.

Váczi Gergő, a Tv2 híradósa helyreigazítást olvas be a Tények 2022. 2022. szeptember 10-i adásában. Forrás:Tv2.

Hat év után is csak trükkösen közölte a TV2 a helyreigazításokat Juhász Péterről

Úgy közölt valótlanságokat beismerő közleményeket a TV2 Tények című műsora Juhász Péterről, hogy az ítéletekből egyes részeket kiragadtak, illetve az is előfordult, hogy egyáltalán nem említették meg, hogy ki volt a felperes, azaz Juhász Péterről szólnak az ítéletek és nem hangzott el, hogy megsértették a jó hírnévhez fűződő jogait. A TV2 szerint „a helyreigazító közlemény olyan terjedelmes volt, hogy annak egy adásban való közzététele meghaladta volna a rendelkezésre álló műsoridőt”.

Juszt László napjainkban a Magánbeszélgetés című műsorában

„Gyakran vádolnak meg alaptalan dolgokkal” – Juszt László újságíró volt a Media1 Podcast vendége

Bár Juszt László, a Kriminális, a Tévé ügyvédje, és több más tévéműsor egykori műsorvezetője, aki jelenleg is vezeti Magánbeszélgetések című műsorát, csak nagyon ritkán ad interjút, a Media1 podcastjával mégis kivételt tett. Az első Orbán-kormány idején államtitoksértéssel vádolták a hatóságok, miután olyan leleplező dokumentumokat hozott nyilvánosságra, melyek aláásták Orbán Viktor egy éven át hangoztatott állításait az 1999-es „megfigyelési ügyben”. Később újabb és újabb vádak merültek fel. A beszélgetésben a megfigyelési ügy mellett több más téma is szóba került, így azok a cikkek is, amelyek Juszt Lászlót támadták az elmúlt években a sajtóban. Juszt a beszélgetés során azt állította, nem igaz, hogy a Russia Today magyar munkatársa lett volna 2017-től, ahogyan azt az egyik lap írta korábban egy dokumentum alapján. Juszt hajlandó volt beszélni arról a cikkről is, amelyik azt állította, hogy úgymond Portik Tamástól kapott nagy értékű karórát. A teljes beszélgetés már meghallgatható.

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások